Είπαν ψέματα σε ηλικιωμένη και της άρπαξαν 1.200 ευρώ

31515a3a7-patratora-660x336

Οι επιτήδειοι δεν σταματούν σε τίποτα. Εκμεταλλεύονται ιδίως ηλικιωμένους και τους αρπάζουν χρήματα δίχως μεγάλη δυσκολία.

Οι τηλεφωνικές απάτες είναι διαρκείς, παρά το γεγονός πως η Ελληνική Αστυνομία κάνει μεγάλες προσπάθειες για να μπορέσει να εξαρθρώσει κάθε σπείρα, όμως δυστυχώς… ξεπηδούν συνεχώς νέοι απατεώνες.

«Θύμα» αυτή τη φορά ήταν μια 76χρονη γυναίκα στο Καλλίκωμο, όπου ένα ζευγάρι κατάφερε να της αποσπάσει το ποσό των 1200 ευρώ, με ένα σενάριο βασισμένο στο γιο της παθούσης.

Ο «Γιώργος» και η «Καίτη», όπως γράφει το ilialive.gr, εμφανίστηκαν αρκετά διαβασμένοι στο κατώφλι της 76χρονης.

Για την ακρίβεια στη βεράντα της, προφασιζόμενοι πως συγκατοικούν με το γιο της που εργάζεται στον Πύργο, σε ιδιωτική εταιρία.

Της ζήτησαν λοιπόν να τους καταβάλει το ποσό των 1600 ευρώ, προκειμένου ο γιος της να λάβει από την εργασία του το ποσό των 3000 ευρώ.

Για να γίνουν πιο πειστικοί προσποιήθηκαν ότι επικοινωνούν μπροστά της με το γιο της, αναφέροντας το όνομά του και κάνοντας έναν φανταστικό διάλογο.

Σε αυτό τον υποτιθέμενο διάλογο συνεννοήθηκαν με το «γιο» πως θα έπαιρναν από την 76χρονη το ποσό των 1200 ευρώ και τα υπόλοιπα θα τους τα έδινε αυτός.

Έτσι οι δράστες πήραν τα χρήματα, μπήκαν στο αυτοκίνητό τους και χάθηκαν…

Η απάτη αποκαλύφθηκε αργότερα όταν η άτυχη γυναίκα επικοινώνησε με το γιο της.

Όμως ήταν πλέον αργά, καθώς χρήματα και δράστες είχαν «πετάξει»…