Ενημερωτικό του αιρετού στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Γιώργου Δ. Καραμητσόπουλου

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιώργου Δ. Καραμητσόπουλου

 

Ενημερωτικό του αιρετού στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Γιώργου Δ. Καραμητσόπουλου

εκλεγμένου με τη «Συμμαχία Καθηγητών»

 

Αγρίνιο 4  Σεπτέμβρη 2016

 

Αγαπητοί συνάδελφοι

Στις 25 Αυγούστου σε δήλωση που κατέθεσα προς το ΠΥΣΔΕ Αιτ/νίας, ανέφερα τα εξής:

«Εκφράζω την πλήρη αντίθεση μου στην εφαρμογή της εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας προς τις Δ/νσεις ΠΕ και ΔΕ με θέμα: «Προγραμματισμός άμεσων ενεργειών προς τοποθέτηση εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες» της 23ης Αυγούστου 2016.

Με την παραπάνω εγκύκλιο επιχειρείται ουσιαστικά η κατάργηση θεσμικά κατοχυρωμένων οργάνων που έχουν να κάνουν αφενός με την δημοκρατική λειτουργία των σχολείων όπως είναι ο Σύλλογος Διδασκόντων και αφετέρου με την συμμετοχή και τον έλεγχο των εργαζομένων στις αποφάσεις της διοίκησης της εκπαίδευσης όπως είναι τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Γι’ αυτό και πρέπει άμεσα να αποσυρθεί».

Το Υπουργείο βέβαια δεν απέσυρε την εγκύκλιο, απλά μετέθεσε κατ’ ελάχιστα τις ημερομηνίες με νέα εγκύκλιο, χωρίς να αλλάζει τίποτε στην ουσία και όρισε οι συνεδριάσεις για τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών να πραγματοποιηθούν στις 2 Σεπτέμβρη.

Αγαπητοί συνάδελφοι, πέρα από τη θεσμική εκτροπή είναι προφανές ότι με τον υπολογισμό κενών – πλεονασμάτων και τις τοποθετήσεις να γίνονται πριν ακόμη ολοκληρωθούν οι αποσπάσεις, πριν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, πριν οριστικοποιηθεί ο αριθμός των τμημάτων κάθε σχολείου, πριν οριστικοποιηθούν οι αναθέσεις μαθημάτων που άλλαξαν ακόμη και την 1η Σεπτέμβρη, πριν εγκριθούν οι μακροχρόνιες άδειες κλπ, οι αποφάσεις των Υπηρεσιακών Συμβουλίων θα είναι ίσως σε ένα βαθμό λανθασμένες και άδικες αφού θα βασίζονται σε ελλιπή στοιχεία.

Πάρα ταύτα, από τη στιγμή που η συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Αιτ/νίας πραγματοποιήθηκε κανονικά, θεώρησα επιβεβλημένη την συμμετοχή μου, ώστε να ασκήσω τα καθήκοντα μου ως αιρετός, δηλαδή τον έλεγχο των διαδικασιών και των αποφάσεων της διοίκησης και την αποτροπή τυχόν αυθαιρεσιών.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Καραμητσόπουλος Γιώργος

Aιρετό τακτικό μέλος του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

[τηλ.6974588255 – mail: georgekaramitsopoulos@gmail.comgeorgekar19@gmail.com]

 

Κίντας Παναγιώτης

Aιρετό αναπληρωματικό μέλος του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

[τηλ.6974558833 – mail: kintas@mail.com]