Ζωντανός με Μαρκόφσκι! Πλατανιάς – Παναιτωλικός 1-1

1413359

 

Με έναν σούπερ Κυριακίδη και τον Μαρκόφσκι να σκοράρει στο 87′, ο Παναιτωλικός παίζοντας με 10 (κόκκινη ο Μουνιός) από το 50’… έκλεψε τον πόντο στα Χανιά και με το 1-1 κόντρα στον Πλατανιά, διατηρεί ελπίδες για πλέι οφ!

Προηγήθηκε, έχασε όχι μία και δύο αλλά πολλές περισσότερες κλασικές ευκαιρίες, αγωνίστηκε για σχεδόν όλο το δεύτερο ημίχρονο με παίκτη παραπάνω, αλλά στο 87′ είδε τον αντίπαλό του να ισοφαρίζει και να του δείχνει πως έτσι είναι με την μπάλα. Αν δεν σκοράρεις στις ευκαιρίες που έχεις, τότε κινδυνεύεις να δεχθείς γκολ.

Και σήμερα στα Περιβόλια η ομάδα που έπαιξε καλύτερα ήταν ο Πλατανιάς, με τον Παναιτωλικό να μένει μακριά από τον καλό του εαυτό. Ωστόσο στο τέλος οι Αγρινιώτες κατάφεραν να πάρουν τον βαθμό, έναν πολύτιμο βαθμό που τους φέρνει στους 30 και που τους κρατάει… ζωντανούς στην… μάχη για τα πλέι οφ.

Η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη όπως αναφέραμε θα συνεχίσει την προσπάθεια για το… θαύμα, ενώ αυτή του Γιώργου Παράσχου σε ένα ακόμα παιχνίδι έδειξε πως αποτελεί μια από τις εκπλήξεις της φετινής χρονιάς. Με σωστή κυκλοφορία της μπάλας, οι Κρητικοί δημιούργησαν πολλές φάσεις, αλλά έπεσαν απέναντι σε έναν εντυπωσιακό Κυριακίδη, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να… καθαρίσουν το ματς και να φτάσουν αυτοί στους 30 βαθμούς.

Εξαιρετικοί στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα πρώτο ημίχρονο που ανήκε, όπως άλλωστε και το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα στον Πλατανιά. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ πιο δυνατά από τους αντιπάλους τους και αφού στο 2′ έχασαν μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Μουνάφο, στο 7′ κατάφεραν να προηγηθούν με δυνατό σουτ του Γουνδουλάκη.

Μετά το 1-0 οι Κρητικοί συνέχισαν να πιέζουν και να ζητάνε το δεύτερο γκολ, αλλά όσες φορές και αν έφτασαν με αξιώσεις μπροστά στην εστία του Κυριακίδη, ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού ήταν εκεί για να τους σταματήσει. Αρχικά το έκανε στο 19′ όταν νίκησε με τα πόδια τον Αποστολόπουλο σε τετ α τετ, αλλά και στο 35′ και 45′ όταν νίκησε και τις δύο φορές τον Ράμος. Στο διάστημα αυτό οι Αγρινιώτες βρέθηκαν και αυτοί με αξιώσεις στο να ισοφαρίσουν, αλλά ο Μουνιός αστόχησε με κεφαλιά.

Αποβολή και εφησυχασμός

Για τον Πλατανιά τα πράγματα έγιναν φαινομενικά πιο εύκολα τα πράγματα στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, όταν στο 50′ αποβλήθηκε με σωστή δεύτερη κίτρινη ο Μουνιός. Λέμε όμως φαινομενικά, γιατί οι γηπεδούχοι φάνηκε πως επαναπαύτηκαν στο ότι ήταν μπροστά με 1-0 και έπαιζαν και με παίκτη παραπάνω και έριξαν ρυθμό. Δεν δημιούργησαν τις φάσεις του πρώτου μέρους, στο 60′ όταν το έκαναν και πάλι ο Κυριακίδης νίκησε τον Ράμος και έτσι δεν μπόρεσαν να το… τελειώσουν.

Μαρκόφσκι και… ζωντανός ο Παναιτωλικός!

Και όπως λέει και ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, όταν μια ομάδα χάνει ευκαιρίες, τότε θα φάει γκολ. Ε αυτό έγινε και στα Περιβόλια, καθώς από την στιγμή που ο Πλατανιάς δεν μπορούσε να σκοράρει παρότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω, το έκανε ο Παναιατωλικός. Οι Αγρινιώτες στο 87′, στην πρώτη τους φάση στο δεύτερο μέρος πήραν τον σημαντικό βαθμό και συνεχίζουν να ελπίζουν για το θαύμα. Και τον πήραν με κεφαλιά του Μαρκόφσκι ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το φάουλ του Φερέιρα και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

MAN OF THE MATCH: Ναι ο Μαρκόφσκι έκανε το 1-1, αλλά αν δεν ήταν ο Κυριακίδης, ο Παναιτωλικός απλά δεν γινόταν να μην έχανε σήμερα. Ο τερματοφύλακας των «καναρινιών» ήταν εξαιρετικός και απόλυτα δίκαια είναι ο πολυτιμότερος του σημερινού αγώνα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο Μαρκόφσκι στάθηκε στο ύψος του όχι γιατί έκανε κάποια φοβερή εμφάνιση, αλλά γιατί στην πρώτη φάση που πήρε σωστά την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Για τον Πλατανιά στο ύψος του στάθηκε ο Γουνδουλάκης που πέτυχε ένα ακόμα ωραίο γκολ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο αγώνας είναι στο 50′ και η μπάλα λίγο πιο κάτω από την σέντρα. Πραγματικά κανείς δεν μπορεί να καταλάβει γιατί ο Μουνιός κάνει το φάουλ από πίσω και δέχεται την δεύτερη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει στον Ράμος που ναι μεν είδε τον Κυριακίδη να πιάνει τα άπιαστα, αλλά και αυτός δεν μπορούσε ούτε από το ένα μέτρο να σκοράρει, όπως στην φάση της διπλής του ευκαιρίας.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Μακάρι σε κάθε ματς οι διαιτητές να είναι σαν τον Κουκουλάκη σήμερα. Δεν έκανε ούτε ένα λάθος και ναι μπορεί να τον βοήθησε και το παιχνίδι, αλλά η συνολική του παρουσία ήταν εξαιρετική.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Αν θέλεις να κάνεις την υπέρβαση θα πρέπει να κερδίζεις ή τουλάχιστον να μην χάνεις ακόμα και σε παιχνίδια που δεν παίζεις καλά. Και ναι δεν μπορούμε να ξέρουμε αν ο Παναιτωλικός θα καταφέρει να κάνει την υπέρβαση της πεντάδας, αλλά σήμερα στα Περιβόλια κατάφερε να μείνει… ζωντανός και να φύγει με το 1-1 από ένα παιχνίδι στο οποίο ο Πλατανιάς ήταν μακράν καλύτερος, αλλά έπεσε πάνω στον Κυριακίδη.

Οι συνθέσεις

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Σκαρντοβέλι, Σελίν (19′ Δημήτρης), Μπανανά, Γκνιάτιτς, Μουνάφο, Γουνδουλάκης, Αποστολόπουλος (79′ Ανγκούλο), Μιλούνοβιτς (65′ Μενδρινός), Ράμος.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Ματζουράκης): Κυριακίδης, Κουτρομάνος, Κέβιν, Κούσας, Παπάζογλου, Μάκος, Πάουλο, Ρουσκουγιέδα (63′ Κέσιο), Κάπελ (76′ Βασιλούδης), Μουνιός, Μαρκόφσκι.

http://www.gazzetta.gr/