Η Αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά,κοντά στους τελειόφοιτους του ΤΕΙ

Στην τελετή καθομολόγησης πτυχιούχων στο αμφιθέατρο του Τ.Ε.Ι Δυτικής Ελλάδος παραβρέθηκε σήμερα το πρωί η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Χριστίνα Σταρακά, απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό προς τους τελειόφοιτους Διοίκησης Κοινωνικών -Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και Οργανώσεων και Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και την Οικονομία.
Η Αντιπεριφερειάρχης στο χαιρετισμό της προέτρεψε τους νέους να μην επαναλάβουν τα λάθη που τους κληρονομούν σήμερα μια τόσο δύσκολη κατάσταση και να επιζητήσουν την ευθύνη και την αξιοσύνη. Ανέφερε συγκεκριμένα:

“Αγαπητοί μας πτυχιούχοι, γονείς και καθηγητές

Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας σε μια σημαντική στιγμή για την Αιτωλοακαρνανία και την κοινότητα του ΤΕΙ μας, την ορκωμοσία των τελειόφοιτων σπουδαστών του τμήματός σας.

Φίλοι πτυχιούχοι, ολοκληρώσατε με επιτυχία μια δύσκολη και επίπονη προσπάθεια κι έχετε πλέον μπροστά σας τον στόχο να διεκδικήσετε μια θέση στην αγορά εργασίας.
Γνωρίζετε ότι η νέα προσπάθεια που ξεκινάτε δεν θα είναι εύκολη, αλλά ό,τι πετύχατε κι ό,τι θα πετύχετε θα είναι με κόπο, στηριζόμενοι στις δικές σας δυνάμεις .

Θέλω να συγχαρώ τους γονείς και τις οικογένειές σας, γιατί ξέρω πόσο πολύ σας στήριξαν.
Κάποιοι θα επιδιώξετε ίσως έναν μεταπτυχιακό ή άλλο τίτλο, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Κάποιοι θα επιχειρήσετε το κυνήγι της δουλειάς στην αγορά εργασίας, κάποιοι λίγοι θα επιδιώξετε να κάνετε κάτι δικό σας.

Η αποφοίτησή σας δυστυχώς συμπίπτει με μια πρωτοφανή και πολυσχιδή κρίση που βιώνει η Ελλάδα.
Μερίδιο ευθύνης έχει η γενιά μας και οι προηγούμενες γενεές για όλα αυτά, για την επανάπαυσή μας και για τις λάθος επιλογές μας.
Δεν σας αξίζει όμως η κατήφεια και η απογοήτευση. Επιλέξτε την αισιοδοξία, ζητήστε να κάνετε τα πράγματα αλλιώς και κυρίως μην συμβιβαστείτε και μην διστάσετε να πάρετε ρίσκα. Η δική μας γενιά έπεσε σε τέλμα αναζητώντας τη σιγουριά και τις βεβαιότητες κάθε είδους.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας στα μέρη μας και για την άριστη σχέση και συνεργασία με την δική μας κοινωνία.
Εύχομαι να απαλλαγείτε από τις λάθος ιδεοληψίες και να δημιουργήσετε μια κοινωνία όπου θα κυριαρχούν οι αξίες, αλλά σε αρμονία με τις γρήγορες αλλαγές που συντελούνται παγκοσμίως. Να είστε επιφυλακτικοί και με εκείνους που θέλουν μόνο τις αξίες, ως λαγνεία για το παρελθόν, αλλά και με εκείνους που προβάλουν μόνο την παγκοσμιοποιημένη μας εποχή.

Αλλάξτε αυτά που μάθατε από μας, κρατείστε τα καλά μόνο και, σίγουρα, πετάξτε την πελατοκρατία και το κυνήγι της θέσης.
Προσπαθήστε να μην κάνετε τα λάθη τα δικά μας και, ότι κι αν σας λένε, επιδιώξτε την αξιοσύνη, τον έλεγχο απέναντι στην ασυδοσία και την ελευθερία της επιλογής.

Συγχαρητήρια και πάλι και καλή τύχη σε όλους σας.”