Κουρουμπλής: Η Κυβέρνηση δεν ήθελε ρήξη, δεν είχε τέτοια εντολή

ImageHandler

Σε σημερινές του δηλώσεις ο Υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ξεκαθαρίζει πως «η Κυβέρνηση δεν ήθελε ρήξη, δεν είχε τέτοια εντολή, δεν είναι επιλογή του ελληνικού λαού, καθαρά και ξάστερα».

Σε ότι αφορά την διαφωνία διαφωνία της Αριστερής Πλατφόρμας, και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, απαντάει ότι «με ρήξη τη δεδομένη στιγμή θα καταστρέφονταν οι αδύναμοι». Παράλληλα υποστήριξε ότι «αυτά τα δύσκολα μέτρα με την Αριστερά θα είναι πιο ανώδυνα απ’ ό,τι θα ήταν με άλλη κυβέρνηση. Δεν πρέπει να φτάνουμε στην πλήρη απαξίωση αυτής της προσπάθειας της κυβέρνησης που είναι δύσκολη. Ας διαβάσουμε τον Μισέλ Σαπέν, τις εφημερίδες διεθνώς τι λένε. Ξέρετε πόσες εκπτώσεις έκανε το ΚΚΕ για να συγκροτήσει το ΕΑΜ και να σώσει το λαό;» ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ.

«Μαζί ξεκινήσαμε και μαζί πρέπει να προχωρήσουμε στον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο κ. Κουρουμπλής απευθύνοντας ενωτικό μήνυμα στους διαφωνούντες. Ο υπουργός υποστήριξε ακόμη ότι «ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε τις κρισιμότερες ευθύνες μεταπολιτευτικά. Χρειάζεται γενναιότητα στην πολιτική όπως έλεγε και ο Γέρος της Δημοκρατίας. Η επιλογή του ήταν να θέσει πάνω από το πολιτικό του μέλλον και το κόμμα την Ελλάδα».