Νέες σημαντικές παρεμβάσεις στη φορολογία με μεγάλες επιβαρύνσεις σε εκατομμύρια φορολογούμενους με προφανή στόχο τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την αύξηση των φορολογικών εσόδων περιλαμβάνει ο εφαρμοστός νόμος του νέου μνημονίου.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει πληθώρα επώδυνων φοροεισπρακτικών μέτρων για τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας κυβέρνησης δανειστών.

Τι σημαίνει αυτό για τις ατομικές επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες;

Σύμφωνα με το ρεπορταζ του «Ελεύθερου Τύπου» προβλέπονται:

-Σταδιακή αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για τις ατομικές επιχειρήσεις, τους  ελεύθερους επαγγελματίες και τις προσωπικές εταιρείες που τηρούν απλογραφικά βιβλία: Η προκαταβολή φόρου εισοδήματος για όλες τις ατομικές επιχειρήσεις προβλέπεται να αυξηθεί από το 55% στο 75% του κύριου φόρου εισοδήματος για τη χρήση του 2015 και στο 100% για τη χρήση του 2016!

Οι ρυθμίσεις αυτές θα έχουν ως συνέπεια να υπερφορολογηθούν τα εισοδήματα που θα δηλώσουν πάνω από 700.000 μικρομεσαίοι επαγγελματίες το 2016 για το τρέχον έτος, καθώς ο κύριος φόρος για ποσά καθαρών εισοδημάτων μέχρι 50.000 ευρώ θα υπολογίζεται με συντελεστή 26% και, στη συνέχεια, επί του κύριου φόρου που θα έχει υπολογιστεί με 26% από το πρώτο ευρώ η προκαταβολή φόρου θα υπολογιστεί επιπλέον με 75% αντί 55%.

Ακόμη πιο μεγάλες θα είναι οι επιβαρύνσεις το 2017 για τα εισοδήματα του 2016, καθώς ο συντελεστής της προκαταβολής φόρου θα αυξηθεί περαιτέρω από το 75% στο 100%.
Στους φορολογούμενους που θα επιβαρυνθούν  περιλαμβάνονται και χιλιάδες εργαζόμενοι με μπλοκάκια, οι οποίοι λαμβάνουν ταυτόχρονα και μισθούς. http://www.parapolitika.gr/