Ο Ευάγγελος Παπαγεωργίου για το χρόνιο πρόβλημα στο Αιτωλικό

papageorgiou-750x400

Ένα χρόνιο πρόβλημα για το Αιτωλικό έφθασε πρόσφατα στην κορύφωση του.

Οι κάτοικοι του Αιτωλικού πλέον δεν μπορούν να κάνουν καμία χρήση του νερού, του πολυτιμότερου αγαθού στη γη, ζώντας σε τριτοκοσμικές συνθήκες!

Επικοινώνησα αμέσως με τον κ. Κοντογιάννη Γεώργιο, Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Άρδευσης Μεσολογγίου, τον κ. Δαουτίδη Κώστα, Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου και τον κ. Κατσούλη Παναγιώτη, Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης και Δημοτικό Σύμβουλο Μεσολογγίου και ζήτησα από αυτούς ενημέρωση για την κατάσταση που δημιουργήθηκε αλλά και επίσημα στοιχεία για την ανάδειξη του θέματος σε πανελλαδικό επίπεδο με την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή μέσω της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.  

Το πρόβλημα όμως δεν λύνεται ούτε με ευχολόγια ούτε με σχεδιασμούς μεγαλεπήβολων πολυδάπανων έργων αλλά μόνο με την στοχευμένη συνδρομή των Δημοσίων Υπηρεσιών, Φορέων και Οργανισμών καθώς και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. Προτείνω να προσκληθούν άμεσα: 1) Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, 2) Το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, 3) Το Πανεπιστήμιο Πατρών, 4) Ή Διεύθυνση Υγιεινής, 5) Το Γενικό Χημείο του Κράτους, 6) Το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών(ΙΓΜΕ) καθώς επίσης και αξιόπιστοι ιδιωτικοί φορείς προκειμένου να βρούμε τα αίτια που προκάλεσαν την μόλυνση του νερού και ταυτόχρονα τις ενέργειες  που απαιτούνται για την οριστική επίλυση του τεράστιου αυτού ζητήματος!  Πάντως μέχρι σήμερα δεν έχω λάβει κανένα απολύτως έγγραφο για το πρόβλημα της ύδρευσης στο Αιτωλικό!

Σε αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές που περνούν οι κάτοικοι του Αιτωλικού χρειάζεται ψυχραιμία, ενότητα, αλληλεγγύη, πολιτικός πολιτισμός και διαύγεια για να φθάσουμε στην βέλτιστη λύση και να τελειώσει επιτέλους το μαρτύριο των νοικοκυριών!