Πετάει… φωτιές ο ΑΠΟΕΛ! (βίντεο)

213324

Σε έναn επεισοδιακό τελικό με 40λεπτη διακοπή, λόγω ρίψης φλεγόμενων αντικειμένων, ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε 4-2 της ΑΕΛ, κατέκτησε το Κύπελλο και έκανε το πρώτο βήμα για το νταμπλ.

Κυπελλούχος για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν αναδείχθηκε ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος «διέλυσε» 4-2 την ΑΕΛ με “ανατροπή”, σε έναν επεισοδιακό τελικό με 40λεπτη διακοπή και πλέον βάζει… πλώρη για το νταμπλ στην Κύπρο! Κορυφαίος ο Ντε Βινσέντι (ένα γκολ, δύο ασίστ).

Δυνατά μπήκαν οι περυσινοί νταμπλούχοι στο παιχνίδι, ωστόσο η ΑΕΛ ήταν εκείνη που κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 11’. Ο Μπεμπέ εκτέλεσε το φάουλ, ο Χιώτης έκανε την έξοδο, όμως συγκρούστηκε με τον Τζεμπούρ, με τον Σέμα να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα σε κενή εστία, κάνοντας το 1-0.

Η ομάδα της Λευκωσίας προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα και τα κατάφερε στο 31’, επίσης από φάουλ. Ο Ντε Βινσέντι, αν και η μπάλα ήταν αρκετά μακριά, δοκίμασε την απευθείας εκτέλεση και, ύστερα από λάθος εκτίμηση του Φεγκρούς, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, «γράφοντας» το 1-1.

Ο ΑΠΟΕΛ ολοκλήρωσε την “ανατροπή” του στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον Εφραίμ να κάνει το 2-1 σε αντεπίθεση, ύστερα από κεφαλιά-πάσα του Ντε Βινσέντι.

Όπως τελείωσε το πρώτο 45λεπτο, έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο, καθώς στο 53’ ο Εφραίμ “χρίστηκε” και πάλι σκόρερ (ξανά με ασίστ Ντε Βινσέντι), κάνοντας το 3-1.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν χαλάρωσαν και επτά λεπτά αργότερα έβαλαν και τέταρτο γκολ, με τον Ρίισε να πετυχαίνει το 4-1 με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεσηκωθούν οι οπαδοί τις ΑΕΛ, να βάλουν φωτιά σε διάφορα αντικείμενα στην εξέδρα και να τα πετούν στον αγωνιστικό χώρο και στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ, μαζί με πέτρες.

Ο διαιτητής διέκοψε το παιχνίδι , με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια.

Ύστερα από 42’ λεπτά και, αφού τα πράγματα ηρέμησαν και αποχώρησαν οι περισσότεροι φίλαθλοι της ομάδας της Λεμεσού από το γήπεδο, ο διαιτητής έδωσε εντολή να συνεχιστεί ο αγώνας.

Η ΑΕΛ προσπάθησε για το «θαύμα», όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 4-2 στο 90’ με κεφαλιά του Σιέλη, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μπεμπέ.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε νικήτρια την ομάδα της Λευκωσίας, η οποία σήκωσε το 21ο Κύπελλο στην ιστορία της.

Πλέον, αναζητάει έναν βαθμό την ερχόμενη Κυριακή στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ερμή για το πρωτάθλημα, για να εξασφαλίσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα και να κάνει το δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ.

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Καρλάο, Αμορίν, Ρίισε, Σέρτζιο, Μοράις, Λάνιγκ, Εφραίμ (64’ Χαραλαμπίδης), Αλωνεύτης (69’ Γκόμες), Ντε Βινσέντι (86’ Αλεξάνδρου), Τζιμπούρ

ΑΕΛ: Φεγκρούς, Ελευθερίου, Σαμπού, Σιέλης, Καρλίτος (81’ Εντμάρ), Σακέτι (57΄ Ταγκμπατζούμι), Ντιαλό, Μπεμπέ, Σαρτντινέρο, Καλό, Σέμα (81’ Οχένε)

Φωτογραφίες από τη φωτιά που έβαλαν οι οπαδοί της ΑΕΛ:

inner

inner

inner

inner

inner

inner

sport-fm.gr