Στην Κρήτη «χτυπά» η καρδιά της Ορθοδοξίας

Στην Κρήτη «χτυπά» η καρδιά της Ορθοδοξίας

Ο ιερός ναός του Αγίου Μηνά έχει κατακλυσθεί από τις αντιπροσωπείες των Ορθοδόξων Εκκλησιών και τις τοπικές αρχές ενώ στον χώρο γύρω από τον ναό βρίσκονται χιλιάδες πιστοί

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου τελείται στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο το Πατριαρχικό συλλείτουργο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο με συλλειτουργούς τους προκαθημένους των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Ο κ. Παυλόπουλος ανέγνωσε την προσευχή «Πάτερ Ημών» κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ενώ το «Πιστεύω» διάβασε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

Ο ιερός ναός του Αγίου Μηνά έχει κατακλυσθεί από τις αντιπροσωπείες των Ορθοδόξων Εκκλησιών και τις τοπικές αρχές ενώ στον χώρο γύρω από τον ναό βρίσκονται χιλιάδες πιστοί.
Μετά τη Θεία Λειτουργία θα ακολουθήσει ο Εσπερινός του Αγίου Πνεύματος και στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, όπου θα δοθεί δεξίωση, παρατιθέμενη από τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο και ο Δήμος θα παραθέσει πρόγευμα.

Στις 14:00 θα δοθεί το επίσημο γεύμα προς τιμήν τους από τον Πρόεδρο της Δηµοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στις Μαλάδες.

Τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί στο Ηράκλειο είναι πρωτοφανή ενώ ισχύσουν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τόσο στο κέντρο όσο και στην παραλιακή. Η επίσημη υποδοχή των Ιεραρχών έγινε χθες το μεσημέρι από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό. Ακολούθησε Δοξολογία και ο Εσπερινός της Πεντηκοστής ενώ μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών, δόθηκε δεξίωση προς τιμήν τους σε γνωστό ξενοδοχείο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά την άφιξή του στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά 

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης

Το άγημα του Στρατού έξω από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά

Φωτογραφίες από το ekriti