Συμπαράσταση του Ε.Κ. Αγρινίου στους 6 απολυμένους στο κάστρο της Άρτας

 

 

Το Ε.Κ. Αγρινίου και το Σωματείο  «Ένωση Οικοδόμων & Εργαζομένων στα Συναφή Επαγ/τα Ν. Αιτωλ/νίας» εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους 6 απολυμένους συναδέλφους που εργάζονται με συμβάσεις  στο έργο «αποκατάσταση , συντήρηση και ανάδειξη  μεσαιωνικού κάστρου ΑΡΤΑΣ» και απαιτούν την άμεση ανάκλησή τους.

Έχει ιδιαίτερη σημασία  να αναφέρουμε ότι οι 6 απολυμένοι συνάδελφοι είχαν συνδικαλιστική δράση  και μεταξύ αυτών  ήταν και ο πρόεδρος του Ε.Κ. Άρτας  και ο πρόεδρος του σωματείου  Οικοδόμων.

Η Εφορία Αρχαιοτήτων  Άρτας προχώρησε στις απολύσεις με το πρόσχημα ότι δε φτάνουν τα χρήματα  τη στιγμή που το υπόλοιπο διαθέσιμο  του έργου είναι περίπου 500.000 €  και αν δεν απορροφηθούν τα χρήματα θα επιστρέψουν πίσω στα κοινοτικά ταμεία.

Την ίδια στιγμή που προχώρησαν στις απολύσεις  παραχωρούν τμήματα του έργου σε ιδιώτες για  τη δουλειά που έκαναν οι εργαζόμενοι του έργου, υλοποιώντας μ’ αυτό τον τρόπο  τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. , που θέλει να μπάσει στο χώρο του πολιτισμού τους μεγάλους εργολάβους, απαξιώνοντας τις αρχαιολογικές υπηρεσίες.

Το Ε.Κ. Αγρινίου και το σωματείο Οικοδόμων καταγγέλλουν στους εργαζόμενους  και το λαό της περιοχής  τις άδικες και εκδικητικές απολύσεις των συναδέλφων  και καλούν τους εργαζόμενους  σε ετοιμότητα  και επαγρύπνηση  να μην περάσουν συνολικά τα σχέδια της εργοδοσίας που σα στόχο έχουν  να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους , να μη σηκώνουν κεφάλι  στους χώρους δουλειάς, να μπορούν να περνάνε τα αντεργατικά μέτρα χωρίς καμιά αντίδραση.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία προχώρησε σ’ αυτές τις απολύσεις βάζοντας πλάτη  στο να περάσει η πολιτική συγκυβέρνησης – Ε.Ε.- κεφαλαίου στους χώρους δουλειάς  χτυπώντας μ’ αυτό τον τρόπο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα  της περιοχής συνολικά  . Τους χαλάει τα σχέδια, απ’  ότι φαίνεται , η δράση του Ε.Κ. Άρτας και του σωματείου Οικοδόμων.

Καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση στις τρομοκρατικές – εκβιαστικές μεθοδεύσεις της εργοδοσίας συνολικά ,  και στην περιοχή μας υπάρχουν τέτοια φαινόμενα, να μη σκύψουν το κεφάλι.

Συσπειρωμένοι στα ταξικά σωματεία να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια συνολικά στην αντεργατική  αντιλαϊκή πολιτική  που από κοινού σχεδιάζουν συγκυβέρνηση- Ε.Ε.- κεφάλαιο  με στόχο να συντρίψουν δικαιώματα και κατακτήσεις που έχουν απομείνει.

Τους καλούμε  να συμβάλλουν στην επιτυχία της απεργίας  στις 12 Νοέμβρη σε κάθε χώρο δουλειάς  και κλάδο  και να συμμετέχουν  στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ  και ώρα 10:30 πμ. στην κεντρική πλατεία.  

Η τρομοκρατία και οι εκβιασμοί της εργοδοσίας δε θα περάσουν .