Τα επόμενα χρόνια… οι 16 θα γίνουν 24 σύμφωνα με τον Μπερτομέου

110707

Την πιθανότητα να αυξηθούν οι ομάδες της Ευρωλίγκας κάποια στιγμή στο μέλλον ανέφερε ο Τζόρντι Μπερτομέου, σε συνέντευξή του. Τι είπε για την κόντρα με τη FIBA.

Η Ευρωλίγκα ξεκινά απόψε (12/10, 22:00) και η νέα της μορφή θα είναι πιο απαιτητική και δύσκολη, καθώς πλέον 16 ομάδες θα αναμετρηθούν όλες μεταξύ τους, σε ένα «μίνι» πρωτάθλημα, μέχρι να φτάσει η στιγμή που οι πρώτοι 8 θα προκριθούν στη φάση των πλέι οφ.

Ωστόσο, ο Τζόρντι Μπερτομέου, σε συνέντευξή του στην «Gazzetta dello Sport» ανέφερε πως είναι πολύ πιθανό να αλλάξει ξανά η μορφή της ευρωπαϊκής διοργάνωσης στο μέλλον.

Συγκεκριμένα, ο ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκας υποστήριξε πως υπάρχει περίπτωση οι ομάδες που συμμετέχουν στο θεσμό να αυξηθούν από 16 σε 24, καθώς υπάρχουν πολλοί σύλλογοι, οι οποίοι αξίζει να βρίσκονται στη διοργάνωση.

Όσον αφορά την κόντρα με την FIBA, ο Μπερτομέου επιβεβαίωσε πως σύντομα θα βγει η ετυμηγορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τόνισε πως η Παγκόσμια Ομοσπονδία αποφάσισε να «χτίσει» κάτι μόνη της (Champions League), έχοντας εξουσία, αλλά όχι και πλάνο. «Αν υπερασπίζεσαι αθλητικές αξίες, αλλά συμπεριφέρεσαι με αυτόν τον τρόπο, τότε είναι σοβαρά τα πράγματα. Δεν μπορείς να απειλείς συλλόγους ότι θα αποκλειστούν από το Προολυμπιακό ή από τις διοργανώσεις γενικότερα», δήλωσε.

sport-fm.gr