Τι απαντά ο διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου κ. Μιχάλης στην ΠΟΕΔΗΝ

Αποτέλεσμα εικόνας για Νοσοκομείου Αγρινίου κ. Μιχάλης

 

«Τα στοιχεία “Shock” που δημοσιεύει η ΠΟΕΔΗΝ για τα νοσοκομεία, προκαλούν όντως Shock. Και μάλιστα τρείς (3) φορές Shock για τους γνωρίζοντες τα πράγματα.

Το πρώτο Shock για τα δεδομένα που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι τραγικά (αλλά δεν μας λέει τίποτε η ΠΟΕΔΗΝ για την πηγή τους).

Το δεύτερο Shock προέρχεται από το ότι ένα σωματείο ταγμένο -κατά το καταστατικό του- στην υπεράσπιση της δημόσιας υγείας, ασελγεί επάνω στο σώμα του ΕΣΥ μόνο και μόνο για να διατηρήσει το μέτωπο που άνοιξε με το υπουργείο, στοχεύοντας (χιμαιρωδώς), να πάρει τη ρεβάνς.

Το τρίτο και σημαντικότερο από ηθικής άποψης Shock είναι ότι, αν και είναι σάρξ εκ της σαρκός του δημόσιου συστήματος υγείας, παραποιεί (ή υποκρύπτει) δεδομένα, για να εξυπηρετήσει την ανωτέρω σκοπιμότητά της.

Και εξηγούμε για τούτο το τρίτο Shock:
Αναφέρει για «Δρομολόγια θανάτου καρδιολογικών ασθενών από το Αγρίνιο σε άλλα νοσοκομεία, λόγω της υπολειτουργίας της κλινικής».
Αποκρύπτει όμως και την αιτία αυτού του όντως προσβλητικού για σύγχρονο σύστημα υγείας δεδομένου, αλλά και το γεγονός ότι με ενέργειες που έχουν ήδη γίνει, αυτό θα αποτελεί έναν εφιάλτη του παρελθόντος.
Ήδη αναλαμβάνει επικουρικός γιατρός που θα επιτρέψει στην κλινική να λειτουργεί καθημερινά, ενώ αναμένονται από προκηρύξεις που έχουν προχωρήσει και ένας επιμελητής και ένας διευθυντής. Όχι αργότερα από το τέλος του έτους θα μιλάμε για μία άρτια και σύγχρονη κλινική. Αυτό δεν μπορεί να μη το γνωρίζει η ΠΟΕΔΗΝ. Έχει μέλη της μέσα στο νοσοκομείο.
Αναφέρει επίσης ότι «Η μονάδα τεχνητού νεφρού είναι σε πλήρη εγκατάλειψη. Σήμερα εξυπηρετεί 100 περιστατικά μόνιμης αιμοκάθαρσης από 200 πριν λίγο καιρό», αποκρύπτοντας και παραποιώντας και πάλι τα πραγματικά δεδομένα.
Η ΜΤΝ όντως έχει προβλήματα, αλλά και πάλι η πηγή τους αποσιωπείται, όπως αποσιωπείται και το γεγονός ότι έχει δρομολογηθεί η ενίσχυσή της με έναν επικουρικό, έναν επιμελητή και έναν διευθυντή. Έτσι και εδώ έως το τέλος του χρόνου θα μιλάμε για μία άρτια –από όλες τις απόψεις- μονάδα.
Επίσης: Οι ασθενείς ήταν 96 (και όχι 200) πριν ενάμιση χρόνο (και όχι πριν λίγο) και σήμερα είναι 56 (και όχι 100, όπως αναφέρει).

Από αυτά και μόνο τα στοιχεία μπορεί κανείς να δει μόνος του πόσο «αντικειμενική» είναι η πληροφόρηση της ΠΟΕΔΗΝ και πόσο μπορεί να έχει υγιή κίνητρα αυτή η δημοσίευση.»