1983
Ο Ολυμπιακός ανακοινώνει την πρόσληψη του Νίκου Αλέφαντου στη θέση του Χάινς Χέερ. Ο 44χρονος προπονητής αναλαμβάνει για πρώτη φορά την ομάδα του Πειραιά, έχοντας ήδη δουλέψει σε ομάδες της περιφέρειας. Ο Αλέφαντος μένει ως τον Μάρτη του 1984, για να ακολουθήσουν άλλες δύο θητείες.

 

1988
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού Θεόδωρος Στάθης υπογράφει απόφαση με την οποία οι ΠΑΕ της Α’ Εθνικής μπορούν να χρησιμοποιούν πλέον και τρίτο ξένο ποδοσφαιριστή στο πρωτάθλημα. Η Ε.Π.Ο. είχε εισηγηθεί σχετικά λίγες μέρες νωρίτερα.
Την απόφαση συνοδεύουν και περιορισμοί. Οι ξένοι που έρχονται θα πρέπει να μην είναι μεγαλύτεροι των 30 ετών, αν προέρχονται από ομάδες της πρώτης κατηγορίας της χώρας τους και να μην είναι πάνω από 23 ετών, αν έπαιζαν σε μικρότερες κατηγορίες.

 

2003
Η Χαλκηδόνα υποδέχεται τον Άρη και στον πάγκο της κάθεται ο Νίκος Νιόπλιας, που βαδίζει στα 39 χρόνια του. Ο διεθνής μέσος πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Μανουσάκη στο 59ο λεπτό. Αυτό ήταν το 500ο παιχνίδι στην Α’ Εθνική που έπαιρνε μέρος! Ο Νιόπλιας γίνεται μόλις ο τέταρτος στην ιστορία που ξεπερνά αυτό το εξωπραγματικό πια νούμερο, μετά τους Μίμη Δομάζο, Γιώργο Κούδα και Θωμά Μαύρο.

2014
Ο Π.Α.Ο.Κ. υποδέχεται τον Πανθρακικό και νικά με 3-2. Το σκορ ανοίγει ο 33χρονος Δημήτρης Σαλπιγγίδης, φτάνοντας τα 136 γκολ στην κατηγορία. Αυτό είναι και το τελευταίο του γκολ, που τον κατέταξε στην 18η θέση όλων  των εποχών. Με 90 γκολ για λογαριασμό του Π.Α.Ο.Κ., είναι τρίτος στην ιστορία της ομάδας πίσω από τους Σαράφη και Κούδα.