Το Αγρίνιο και ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας στις «Διαδρομές» της «Νέας Οδού»

Κάτω από τον γενικό τίτλο «Διαδρομές» και με μήνυμα «Ζούμε σε μια χώρα γεμάτη θησαυρούς», η διοίκηση της «Νέας Οδού», σχεδίασε και παρουσίασε σήμερα ένα microsite με 200 αξιοθέατα και 538 ιστορίες, για τον πολιτισμικό πλούτο των περιοχών από τις οποίες διέρχεται η «Ιόνια Οδός» και το τμήμα της Α.Θ.Ε. (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Εύζωνοι), από τη Μεταμόρφωση της Αττικής έως και τη Σκάρφεια της Φθιώτιδας.

Η πρωτοποριακή αυτή ενέργεια, κατά την εταιρεία, που υλοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα και αφορά στη δημιουργία και παρουσίαση του πολιτιστικού «χάρτη» των αυτοκινητοδρόμων που λειτουργεί, συντηρεί και διαχειρίζεται η Νέα Οδός, αφορά σε ένα ειδικά σχεδιασμένο, φιλικό προς τον επισκέπτη και πλήρως προσαρμόσιμο σε κινητά & συσκευές tablet,  δίγλωσσο (ελληνικά και αγγλικά) microsite.

Η ουσιαστική καινοτομία του, αφορά όχι μόνο στον τρόπο παρουσίασης κάθε αξιοθέατου, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες για έθιμα, παραδόσεις, μύθους και «μυστικά», αλλά κυρίως στη δημιουργία αρχείων ήχου που ξεναγούν επι της ουσίας τον επισκέπτη στο αξιοθέατο της επιλογής του.

Με τις «Διαδρομές», η «Νέα Οδός» αποδεικνύει στην πράξη τόσο τη δέσμευσή της για προστασία και ανάδειξη του πλούτου κάθε όμορης περιοχής, όσο και τον στόχο της να είναι ο καλύτερος δυνατός συνταξιδιώτης!

Ένας από τους βασικούς συνεργάτες της παραπάνω εταιρείας, η οποία έχει αναλάβει εκτός των άλλων και την εκμετάλλευση, τη λειτουργία και τη συντήρηση της «Ιόνιας Οδού» υπήρξε και το σωματείο «Διάζωμα».

Όπως είναι φυσικό, από το συγκεκριμένο microsite δε θα μπορούσε να απουσιάζει η Αιτωλοακαρνανία και οι πόλεις της.

Από μια πρώτη περιήγηση διαπιστώσαμε, ότι οι πόλεις του νομού των οποίων προβάλλονται τα χαρακτηριστικά πολιτισμικά τους στοιχεία είναι με σειρά παρουσίασης: Το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι, η Ναύπακτος, o Αστακός, η Αμφιλοχία, η Βόνιτσα, και η «διαδρομή» Ναύπακτος – Μεσολόγγι, όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία που ακολουθεί.

Ειδικότερα το Αγρίνιο προβάλλεται με 7 αξιοθέατα: α) «Η πύλη του Αγρινίου», με τη χαρακτηριστική φωτογραφία του παλιού σταθμού του τρένου και δύο ιστορίες, β) «Σήμα κατατεθέν», με χαρακτηριστική φωτογραφία της πύλης των αποθηκών Παπαπέτρου και πέντε ιστορίες, γ) Το «Μαχητικό Αγρίνιο» με χαρακτηριστική φωτογραφία την πλατεία Κουμπούρα, δ) Το «Βίοι παράλληλοι» με χαρακτηριστική φωτογραφία την πίσω όψη των αποθηκών Παπαπέτρου επίσης, ε)  Η «Καρδιά του Αγρινίου» με χαρακτηριστική φωτογραφία το ψηφιδωτό δημόσημο της Πλατείας Δημοκρατίας, στ) Το «Αρχαίο Αγρίνιο» με χαρακτηριστική φωτογραφία το Αρχαιολογικό μουσείο της πόλης, και ζ) «Αστική όαση» με χαρακτηριστική φωτογραφία το εκκλησάκι του Πάρκου.

Αγρίνιο 937 | Με πληροφορίες από τη «Νέα Οδό»