Ο ξενώνας κακοποιημένων γυναικών ξεκίνησε να λειτουργεί την άνοιξη του 2014, σε ένα χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο για της ανάγκες των ατόμων που φιλοξενεί.

Ο χώρος αυτός έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει έως 20 κακοποιημένες γυναίκες και τα παιδιά αυτών έως 12 ετών καθώς τους παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης.

Στην δράση αυτή εργάζονται:

• κοινωνικός λειτουργός

• ψυχολόγος

• παιδοψυχολόγος

• Δοιηκητικός Υπάλληλος

• Βοηθητικό προσωπικό

• Καθαρίστριες

ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν προσλήψεις, φυλακών και άλλου προσωπικού.

Τα έξοδα είναι καθαρά από συγχρηματοδότηση του ΕΣΠΑ

Ο κ.Καλαντζής ως υπεύθυνος  αντιδήμαρχος μίλησε στο AgrinioTimes.gr και τόνισε πως στο διάστημα των δύο χρόνων έχουν καταγραφεί 58 περιπτώσεις, ενώ μόλις 11 φιλοξενήθηκαν στον ξενώνα, ο λόγος, ότι οι οικογένειες τους τις αγκάλιασαν ή έφυγαν από το Αγρίνιο. Πάντως και στις δύο περιπτώσεις ο ξενώνας παρείχε ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη.


Ο ξενώνας λειτουργεί όλο το 24ωρο, καθώς σε πρόσφατη συζήτηση που έγινε σε κλειστό κύκλο αστυνομίας-ξενώνα, οι γυναίκες που έχουν οποιαδήποτε μορφή βίας απευθύνονται και στην αστυνομία για την ασφάλειά τους.

Σημαντικό ρόλο έχει και ο δήμος Αγρινίου που διοργανώνει διάφορες δραστηριότητες για την πλήρη ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής, με φωτογραφήσεις του Δημάρχου και του ίδιου του κ.Καλαντζή με διάφορα πανό, με συνθήματα κατά των κακοποιημένων γυναικών και δράσεις στην κεντρική πλατεία.

Συμμετοχή υπήρξε και από πλευράς του Παναιτωλικού με διάφορα πανό στο γήπεδο φωτογραφήσεις και βίντεο που ενημερώνουν τους κατοίκους.

Σκοπός του ξενώνα εκτός από φιλοξενία των γυναικών με διάφορες μορφής βίας και η αποκατάσταση τους βάση νόμου είναι να φιλοξενηθούν γυναίκες άστεγες και οικονομικά αδυνατούντες αλλά και πρόσφυγες.

Επιμέλεια: Φωτεινή Σπυροπούλου