Οι Δήμαρχοι Αμφιλοχίας και Ξηρομέρου προσφέρουν τον μισό μισθό τους

Με μια λιτή δήλωση ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας τονίζει ότι ανταποκρίνεται στην πρόταση του προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. Δημ. Παπαστεργίου για την προσφορά του μισθού τους στην μάχη κατά του κορωνοϊού.

Η αρχή έγινε με την πρόσκληση του Πρωθυπουργού προς τους Υπουργούς και τους Βουλευτές της κυβέρνησης για να ακολουθήσουν πλέον και οι Δήμαρχοι.

Ο κ. Κατσούλας αναφέρει αναλυτικά:

Οι Έλληνες ζούμε δύσκολες ημέρες. Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας μέχρι σήμεα ανταποκρίνεται στην πρωτόγνωρη διαδικασία παρά τις σοβαρότατες χρονίζουσες αδυναμίες του. Αυτό εν πολλοίς πιστώνεται στο ανθρώπινο δυναμικό του, το οποίο και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς.

Πέραν της ανθρώπινης προσπάθειας όμως χρειάζονται και υλικά. Ανταποκρίνομαι στην πρόταση του προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. Δημήτρη Παπαστεργίου και παραχωρώ το 50% των αποδοχών μου ως Δήμαρχος Αμφιλοχίας για τους επόμενους δύο μήνες στον κοινό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση του covid19.

Η κίνηση αυτή είναι συμβολική, αλλά το μήνυμα ισχυρό. Ενωμένοι θα νικήσουμε.

Γιώργος Κατσούλας 

Δήμαρχος Αμφιλοχίας

Στην ίδια απόφαση προέβη και ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης.

Ο κ. Τριανταφυλλάκης σημειώνει:

Ακολουθώντας το παράδειγμα και άλλων αιρετών, οφείλω να σταθώ δίπλα στην κοινωνία και στους δημότες τις κρίσιμες στιγμές που περνάμε ….η αλληλεγγύη είναι η λέξη, που το νόημα της μπορεί να είναι το αντίδοτο σε πολλές παθογένειες του σύγχρονου κόσμου!

Αποφάσισα και εγώ να διαθέσω το 50% της αμοιβής μου για δύο μήνες στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση του επικίνδυνου κορονοϊού Covid19.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ…

Γιάννης Τριανταφυλλάκης

Δήμαρχος Ξηρομέρου