Σχεδόν διπλάσια η «απόσταση» μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης

Μεγάλη διαφορά για τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τη Νέα Δημοκρατία, σε σχέση με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς και κόμματα δίνει μια νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 64% των ερωτηθέντων απαντά πως η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, με μόλις το 25% να αναφέρει το αντίθετο, ενώ 6% απαντά ούτε το ένα, ούτε το άλλο.

Είναι φανερό πως η διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού από την κυβέρνηση έπαιξε σημαντικό ρόλο, καθώς πάνω από 8 στους 10 δήλωσαν ικανοποιημένοι από τους χειρισμούς στη δημόσια υγεία και την πανδημία. Επίσης, θετικά κατά 73% αποτιμάται ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Κράτους.

Θετική άποψη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά έχει το 68% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση, έναντι μόλις 26% που θεωρεί το αντίθετο. Στον αντίποδα, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 69% αρνητικές εντυπώσεις, ενώ μόλις το 21% εκφράζεται θετικά για εκείνον.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία επικρατεί του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με σχεδόν διπλάσια διαφορά, καθώς το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 40,3% ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση 20,9%. Τρίτο έρχεται το Κίνημα Αλλαγής με 5,1% και ακολουθούν το Κ.Κ.Ε. με 4,6%, η Ελληνική Λύση με 2,6%, το ΜέΡΑ25 με 2,5%, ενώ το ποσοστό της Χρυσής Αυγής ανέρχεται σε 1,6%.

Δείτε το σχετικό βίντεο με ένα κλικ ΕΔΩ

newsbeast.gr