Παγιώνεται η διαφορά ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για λογαριασμό του Open Tv. Σύμφωνα με αυτή τη δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 5,7% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 43% θεωρεί πως τις εκλογές θα τις κερδίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χωρίς ωστόσο να έχει αυτοδυναμία.

Αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 23,8%έναντι 18,1% του ΣΥΡΙΖΑ ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 5,3%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,1%, το ΚΙΝΑΛ με 4,1 ενώ κοντά στο 3% βρίσκονται η Ένωση Κεντρώων με 2,7% και η ΛΑΕ με 2,6%. Αντίθετα καταποντίζονται οι ΑΝΕΛ με 1,4% και το Ποτάμι με 1,3%. Δυναμική παρουσιάζει η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου που αποσπά ποσοτλο 1,4% ενώ το άλλο έχει ποσοστό 6,7% και οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 16,1%.

Στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα η ΝΔ συγκεντρώνει το 26,9% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑτο 20,4%  ενώ ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6% , το ΚΚΕ με 5,8% και το ΚΙΝΑΛμε 4,6%. Η Ένωση Κεντρώων βρίσκεται στο 3% ενώ η ΛΑΕ στο 2,9%. Αντίθετα και εδώ χαμηλά κινούνται ΑΝΕΛ και Ποτάμι με 1,6% και 1,5% αντίστοιχα, ενώ 1,5% καταλαμβάνει η Ελληνική Λύση. Οι αναποφάσιστοι βρίσκονται στο 18,2%ενώ άλλο κόμμα δηλώνει το 7,5%.

Εμπιστοσύνη στον… κανένα!

Στην ερώτηση για τον ποιο εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, ο κανένας κέρδισε σε ακόμη μια δημοσκόπηση, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 29%, ο Αλέξης Τσίπρας το 24% ενώ ο κανένας συγκεντρώνει το 43%.

Νίκη της ΝΔ αλλά χωρίς αυτοδυναμία

Στην ερώτηση για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των εκλογών το μεγαλύτερο ποσοστό θεωρεί πως η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές αλλά δεν θα έχει αυτοδυναμία με ποσοστό 43% ενώ αυτοδυναμία της ΝΔ βλέπει το 17%. Αντίθετα μόλις το 11% πιστεύει πως θα νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς αυτοδυναμία και μόλις το 2% με αυτοδυναμία.

Συμφωνία των Πρεσπών: Πόσο επηρεάζει την κυβέρνηση, πως θα ονομάζουν τη χώρα οι ερωτηθέντες

Η Συμφωνία των Πρεσπών φαίνεται προς καίει την κυβέρνηση καθώς το συντριπτικό ποσοστό (59%) των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση δηλώνει πως θα συνεχίσει να αποκαλεί την χώρα Σκόπια, ενώ μόλις το 27% θα την ονομάζει με το νέο την όνομα, αυτό της Βόρειας Μακεδονίας. Ακόμη ένα 7% δηλώνει πως θα την ονομάζει ΠΓΔΜ ενώ υπάρχει και ένα 7% δεν ξέρω, δεν απαντώ. Όσο για το αν θα επηρεάσει την ψήφο η Συμφωνία το 67% απάντησε πως θα την επηρεάσει.

Απογοήτευση για την ελληνική οικονομία εκφράζει το μεγαλύτερο ποσοστό καθώς 7 στους 10 θεωρούν πως κινείται σε λάθος κατεύθυνση, ενώ μόλις το 20% θεωρεί πως… πάμε καλά.

Πόσο επηρεάζει η αύξηση του κατώτερου μισθού και τα άλλα οικονομικά μέτρα

Η αύξηση του κατώτατου μισθού και τα υπόλοιπα οικονομικά μέτρα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, επηρεάζουν πολύ το 39% των ερωτηθέντων, λίγο το 35% ενώ καθόλου δηλώνει το 19%. Τέλος υπάρχει και ένα ποσοστό 7% που δηλώνει δεν ξέρω δεν απαντώ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αντίδραση των ερωτηθέντων για το πως θα αποκαλούν τη γειτονική χώρα. Το 59% είπε πως θα συνεχίσει να τα αποκαλεί Σκόπια, ενώ μόλις το 27% θα τα αποκαλεί Βόρεια Μακεδονία. Ένα 7% θυμήθηκε το όνομα ΠΓΔΜ ενώ το 7% απάντησε δεν ξέρω, δεν απαντώ.

Δημοσκόπηση Alco για το Open TV