Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018, επιτροπή μελών της νεοσυσταθείσας δημοτικής κίνησης, Ενεργοί Δημότες Αγρινίου, επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία της Δ.Ε.Η. στο σιντριβάνι και συναντήθηκε με τον διευθυντή του καταστήματος για το θέμα των αποκοπών ηλεκτρικού ρεύματος.

Αφού του γνωστοποίησε την απόφαση της ιδρυτικής συνέλευσης της κίνησης, η οποία ξεκάθαρα αναφέρει την καθημερινή δράση και τις παρεμβάσεις της, ενάντια στις αποκοπές ρεύματος, ζήτησε να μην αποκοπεί το ρεύμα λόγω χρεών,  σε κανένα σπίτι και μικροεπιχείρηση εν όψει των εορτών.

Ο διευθυντής δεσμεύτηκε να το πράξει μέχρι και των Θεοφανίων.

Στη συνέχεια η κίνηση απαίτησε την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος στα εκατοντάδες νοικοκυριά που είναι στο σκοτάδι στην πόλη μας και θα παραμείνουν έτσι παρότι είναι γιορτινές μέρες. Ο διευθυντής προέβαλε  τις διοικητικές δυσκολίες μιας τέτοιας απόφασης για το σύνολο των αποκοπών, αλλά τόνισε την κατ’ εξαίρεση επανασύνδεση σοβαρών περιπτώσεων σε συνεννόηση με την κεντρική διοίκηση. 

Για το σύνολο των εκατοντάδων αποκοπών ο διευθυντής πρότεινε πως θα μπορούσε ο Δήμος Αγρινίου να αναλάβει την πληρωμή των προκαταβολών ώστε να ενταχθούν σε ρύθμιση και αυτόματα να επανασυνδεθεί το ηλεκτρικό ρεύμα. Όπως ενημέρωσε την επιτροπή μελών των Ενεργών Δημοτών Αγρινίου

ο δήμος με μία απλή κίνηση  θα μπορούσε να πραγματοποιήσει την παραπάνω πληρωμή όντας ένας από τους μεγαλύτερους στην χώρα και με πολλά έσοδα από τα δημοτικά τέλη μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η.

Οι Ενεργοί Δημότες Αγρινίου καλούμε το Δήμο Αγρινίου να σπεύσει για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος των  φτωχοποιημένων  οικογενειών της πόλης που βρίσκονται σε δεινή θέση.