Η μάχη για την εξαγορά του ΔΟΛ έχει ήδη αρκετά “επεισόδια”, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν πως ένα από αυτά (δείχνει να) ξεπεράστηκε.

Σημειώνεται πως τις προηγούμενες ώρες, η εταιρεία DIMERA, συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδδη, κατήγγειλε με επιστολή της ότι δεν της επιτρέπουν να καταθέσει εγγυητική επιστολή για τη συμμετοχή της στον 2ο δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό που αφορά στα υπόλοιπα (πλην ακινήτων) στοιχεία ενεργητικού του ΔΟΛ, με το επιχείρημα ότι η εταιρεία έχει έδρα την Κύπρο. Και γι’ αυτο ζητούσε, ουσιαστικά, ολιγοήμερη αναβολή του διαγωνισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, τελικά δεν θα χρειαστεί να δοθεί παράταση στον διαγωνισμό γιατί η πλευρά Σαββίδη εξασφάλισε την εγγυητική από ελληνική τράπεζα.

Η επιστολή

Η εταιρεία με επιστολή της προς τον ειδικό διαχειριστή του ΔΟΛ, ανέφερε ότι η Κύπρος παρότι αποτελεί χώρα – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αναιτιολόγητα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του διαγωνισμού, εξαιρεθεί από τις χώρες όπου θα πρέπει να εδρεύουν οι Τράπεζες που θα εκδώσουν την εκάστοτε εγγυητική επιστολή.

Γινόταν μάλιστα λόγος για διακύβευση του αδιάβλητου της διαδικασίας του πλειστηριασμού, αλλά και την «επί ίσοις όροις» συμμετοχή ενδιαφερομένων σε αυτόν.

Για τους παραπάνω λόγους, η εταιρεία ζητούσε ολιγοήμερη μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας για υποβολή δεσμευτικών προσφορών (31.5.2017) και ταυτοχρόνως να συμπεριληφθούν στις τυπικές προδιαγραφές των εγγυητικών επιστολών, ότι αυτές είναι αποδεκτές και όταν εκδίδονται από τραπεζικό ίδρυμα που λειτουργεί σε οποιοδήποτε κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως προαναφέραμε, ωστόσο, όλα αυτά φαίνεται να αποφεύχθηκαν, αφού η πλευρά Σαββίδη κατάφερε να εξασφαλίσει την εγγυητική από ελληνική τράπεζα.

newsit.gr