Είναι οριστικό. Χωρίζουν οι δρόμοι του Κίμι Ραϊκόνεν με την Scuderia Ferrari μετά το τέλος της αγωνιστικής σεζόν στη Formula 1.

Η Ferrari έδωσε ένα… τέλος στις φήμες γύρω από την παραμονή ή όχι του Κίμι Ραϊκόνεν στα “κόκκινα βέλη” και με επίσημη ανακοίνωση της ενημέρωσε πως ο Φινλανδός πιλότος θα αποτελούσε παρελθόν μετά το τέλος του φετινού πρωταθλήματος.

“Όλα αυτά τα χρόνια, η συνεισφορά του Κίμι στην ομάδα, τόσο ως οδηγός όσο και ως άνθρωπος, ήταν θεμελιώδης. Διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη γιγάντωση της ομάδας, ενώ την ίδια στιγμή ήταν ο ιδανικός ομαδικός παίκτης.

Ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής με τη Ferrari, θα αποτελεί για πάντα μέρος της ιστορίας και της οικογένειας της Σκουντερία.

Τον ευχαριστούμε για όλα τα παραπάνω και ευχόμαστε τόσο στον ίδιο όσο και στην οικογένεια του, τα καλύτερα για το μέλλον”, αναφέρει στην ανακοίνωση της Ferrari.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ομάδας της F1, ο 22χρονος Γάλλος, Σαρλ Λεκλέρκ, θα αποτελέσει το δεύτερο οδηγό για τα «κόκκινα βέλη» δίπλα στον Σεμπάστιαν Φέτελ.

 

Διετές συμβόλαιο με την ελβετική, Sauber υπέγραψε ο Κίμι Ραϊκόνεν, επαληθεύοντας τις φήμες που ήθελαν τον Φιλανδό να αντικαθίσταται από τον Σάρλ Λεκλέρκ.

Ο «Iceman» είχε κάνει το ντεμπούτο του με την Sauber στην Formula 1 το 2001, χωρίς να καταφέρει να ανέβει στο βάθρο.

Ο Ραϊκόνεν κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2007 για με το μονοθέσιο της «σκουντερία» συγκεντρώνοντας 110 βαθμούς. Από το 2009 μέχρι το 2011 αγωνίστηκε στο NASCAR ενώ συμμετείχε και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Το 2012 επέστρεψε στην Formula 1 και οδήγησε το μονοθέσιο της Lotus μέχρι το 2014 που μεταγράφηκε και πάλι στην Ferrari μαζί με τον Σεμπάστιαν Φέτελ.

Δημήτρης Μπάφης – sport-fm.gr &  newsit.gr