Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το λαϊκό γλέντι, που διοργάνωσε η Κ.Ο. Ακτίου – Βόνιτσας του Κ.Κ.Ε. στο πλαίσιο της δίμηνης οικονομικής εξόρμησης του  και τιμώντας τα 100 χρόνια Κ.Κ.Ε., όπου μέλη και φίλοι του Κόμματος έδωσαν το «παρών» το βράδυ της Κυριακής  στο κέντρο «Sozos Inn Hotel» στη Βόνιτσα.

Την ομιλία έκανε ο  Τίμος Παπανικολάου, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του Κ.Κ.Ε. και υποψήφιος δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Αγρινίου, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε:

Το Κ.Κ.Ε. συμπλήρωσε πριν λίγες ημέρες 100 χρόνια από τη ίδρυσή του. Έναν αιώνα αγώνων και θυσιών, παραμένοντας όμως στην πραγματικότητα το πιο σύγχρονο σε ιδέες και πολιτική πρόταση κόμμα, που μπορεί να απαλλάξει την εργατική τάξη, τους μικρούς αγρότες και ΕΒΕ, από τα βάσανα της φτώχειας, της ανεργίας, των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της προσφυγιάς, γιατί είναι το μόνο που παλεύει για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και την οικοδόμηση της νέας σοσιαλιστικής-κομμουνιστικής κοινωνίας.

Σήμερα φαίνεται καλύτερα πόσο δίκαιο είχε το Κ.Κ.Ε., όταν εξηγούσε ότι η άνοδος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην κυβέρνηση, δεν θα αλλάξει την αντιλαική πολιτική και αρνήθηκε να μπει στην κυβέρνηση. Σκεφθείτε τι ζημιά θα έκανε στο λαό και στο κίνημα, αν έμπαινε σ’ αυτή ή όποια άλλη αστική κυβέρνηση, που υπηρετεί τους καπιταλιστές, την Ε.Ε., το ΝΑΤΟ. Ποιος θα πάλευε για την υπεράσπιση του λαού, για να ανοίξει ο δρόμος για την εργατική εξουσία;

Η μεγάλη προσφορά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο σύστημα, είναι ότι με τη μάσκα της δήθεν αριστερής κυβέρνησης πήρε σκληρά μέτρα, που η Ν.Δ. ή το ΠΑ.ΣΟ.Κ., δυσκολεύονταν και μετέτρεψε, αξιοποιώντας την πολυγλωσσία του οπορτουνιστή και την στήριξη του συστήματος, δραστήριους αγωνιστές σε απογοητευμένους και παθητικούς ανθρώπους. Σ’ αυτόν το ρόλο ήθελαν να στριμώξουν και το Κ.Κ.Ε., όσοι χρόνια προσπαθούν να το διαλύσουν ή να το ευνουχίσουν, μετατρέποντας το σε ένα κόμμα στήριγμα του συστήματος.

Το τελευταίο διάστημα τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ, «δίνουν ρέστα» σε αυτό που έχουν ειδικευτεί, την κοροϊδία και την απάτη. Μας λένε ότι πρέπει να γιορτάζουμε γιατί μπήκαμε στην μεταμνημονιακή εποχή. Δηλαδή να γιορτάζουμε, γιατί διατηρούν τους 700 εφαρμοστικούς νόμους των 3 μνημονίων, που ψήφισαν ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ν.Δ. και ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. Την αυξημένη επιτροπεία και τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060.

Απευθυνόμαστε σε όσους μπορούν να δουν ότι η επιλογή του κάθε φορά δήθεν «μικρότερου κακού» τους οδηγούσε στο μεγαλύτερο κακό. Σε όσους, κατά βάθος, ξέρουν πως το δίκιο τους δεν χωράει σε ένα άδικο σύστημα. Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα σε όσους νιώθουν αριστεροί, ριζοσπάστες, σε όσους δεν ακολούθησαν τη μετάλλαξη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Σε όσους βλέπουν τα αδιέξοδα της στρατηγικής και της πολιτικής άλλων αριστερών οπορτουνιστικών δυνάμεων.

Κλείνοντας τόνισε:

Τους καλούμε όλους, σε συμπόρευση με το Κ.Κ.Ε. Πάρτε τη θέση σας δίπλα στους κομμουνιστές, στο χώρο δουλειάς, στη γειτονιά, στα χωριά, στα σχολεία και τις σχολές. Δυναμώστε το Κ.Κ.Ε. παντού και στα Σωματεία, στους Αγροτικούς Συλλόγους και τις εκλογές.

Μπροστά μας έχουμε τις ευρωεκλογές, τις Περιφερειακές, Δημοτικές και Κοινοτικές εκλογές τον Μάη. Είμαστε ήδη σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο για τις βουλευτικές εκλογές. Όποτε κι αν γίνουν, είτε όλες μαζί, είτε χώρια οι βουλευτικές, πρέπει να ισχυροποιηθεί το Κ.Κ.Ε.

Να εκλέξουμε περισσότερους βουλευτές, που θα μάχονται για το εργατικό-λαϊκό συμφέρον. Να εκλέξουμε περισσότερους ευρωβουλευτές. Τώρα, που η Ε.Ε. επεξεργάζεται νέα σχέδια σε βάρος των λαών για το ξεζούμισμά τους.

Πιο ισχυρό Κ.Κ.Ε. στο Ευρωκοινοβούλιο, σημαίνει πιο δυνατή φωνή του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Σημαίνει γνήσια αποτύπωση της δυσαρέσκειας απέναντι στις πολυεθνικές, στα μονοπώλια και όχι κάλπικοι, δήθεν ευρωσκεπτικισμοί, αλλά γνήσιος και συνεχής αγώνας για απαλλαγή από τις αλυσίδες της Ε.Ε. τις μνημονιακές πολιτικές διαρκείας.

vonitsa2

vonitsa3

vonitsa4