Εδώ και καιρό κάτοικοι του Αστακού στη συνοικία Χοβολιό, έχουν ζητήσει από τη Δημοτική Αρχή και τη Δ.Ε.Η., να κλαδευτούν τα κλαδιά του Πεύκου για να μην αγγίζουν το καλώδιο της Δ.Ε.Η. και να πληρεί τα όρια ασφαλείας όσον αφορά την απόσταση των κλαδιών του από τα ηλεκτροφόρα καλώδια.

Μέχρι και σήμερα δεν έγινε τίποτα! Να τονίσουμε ότι, όταν ακουμπούν καλώδια σε κλαδιά δέντρων είναι εξαιρετικά επικίνδυνα (οι πευκοβελώνες είναι αναφλέξιμες) και προκαλούν βραχυκυκλώματα και δεν αργεί να γίνει το κακό..

Η Καταγγελία της αγανακτισμένης αναγνώστριας έχει ως εξής: 

Μετά την τραγική φωτιά στο Μάτι κανείς δεν θέλει να βάλει μυαλό. Στο Αστακό και στο Χοβολιό κανείς δεν έχει φροντίσει να κλαδέψει ένα πεύκο (δέντρο ιδιαιτέρως προβληματικό σε περίπτωση φωτιάς) μέσα από το οποίο περνούν καλώδια της ΔΕΗ και βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή, όπου την περίοδο του καλοκαιριού διαμένουν οικογένειες και παππούδες με μικρά παιδιά. 
 Επιπλέον κανένας οδοκαθαριστής δεν έχει περάσει εδώ και χρόνια να σκουπίσει τουλάχιστον τις πευκοβελόνες που πέφτουν στην πλατεία.Αντιλαμβάνεστε τι έχει να γίνει σε περίπτωση μιας σπίθας; Ο Δήμος αν και έχει ενημερωθεί  καμία ενέργεια δεν έχει κάνει. Πότε θα ξυπνήσουν οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ, του Δήμου κ.ο.κ.

xiromeronews.blogspot.com