Κινητοποίηση αγροτοκτηνοτρόφων πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί, στα γραφεία του ΕΛΓΑ στο Αγρίνιο, που ήταν προγραμματισμένη από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας.

Οι αγροτοσυνδικαλιστές, κάνουν λόγο για άρνηση του ΕΛΓΑ να καταβάλει αποζημιώσεις για τις καταστροφές στην παραγωγή και στο αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο από τις κακοκαιρίες και αρρώστιες και υποστηρίζοντας πως συνεχίζεται η τακτική των καθυστερήσεων απόδοσης των αποζημιώσεων.

Εξάλλου, την περασμένη Δευτέρα, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, πραγματοποίησε κινητοποίηση στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας διαμαρτυρόμενη για τις «εξευτελιστικές τιμές στο γάλα και το κρέας» και για το συνεχιζόμενο πρόβλημα των απλήρωτων βιολογικών προγραμμάτων, απαιτώντας την επανένταξη των 300 κτηνοτρόφων στο πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας.

Οι εν λόγω δράσεις εντάσσονται στο 10ήμερο αγωνιστικής πανελλαδικής δράσης που αποφάσισε στην τελευταία της συνεδρίαση, η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

agrotes-elga (2)