Κρίσιμη εβδομάδα για την τύχη της Euroleague Basketball

Την ώρα που η συνέχιση της σεζόν μοιάζει τουλάχιστον αβέβαιη, ο Μπερτομέου προσπαθεί να περιορίσει τη ζημιά.

Η τρέχουσα εβδομάδα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Ευρωλίγκα, καθώς περιλαμβάνει σειρά επαφών με στόχο τον περιορισμό των επιπτώσεων που έχει η αναστολή της δράσης στη διοργάνωση επ’ αόριστον.

Η πρόθεση της διοργανώτριας είναι να ολοκληρωθεί η σεζόν, ωστόσο κάτι τέτοιο στην παρούσα φάση μοιάζει πολύ δύσκολο. Όχι μόνο γιατί η πανδημία βρίσκεται σε πλήρη έξαρση με χιλιάδες θύματα καθημερινά σε χώρες όπου εδρεύουν ομάδες (π.χ. Ισπανία, Ιταλία), αλλά και γιατί οι ξένοι παίκτες, κυρίως οι Αμερικανοί, έχουν επιστρέψει στις πατρίδες τους και είναι άγνωστο πότε ή και αν θα μπορέσουν να επιστρέψουν εγκαίρως εφόσον αποφασιστεί επανέναρξη.

Η απόφαση για επιστροφή στα παρκέ, πρέπει να σημειωθεί πως δεν ανήκει ουσιαστικά στην Ευρωλίγκα, αλλά στις κυβερνήσεις κάθε χώρας που εκτιμώντας καθημερινά την κατάσταση παίρνει και τα απαραίτητα μέτρα, τα οποία δεν προβλέπεται να χαλαρώσουν στο εγγύς μέλλον.

Το βάρος έχει πέσει τις τελευταίες ημέρες στις επαφές για τις αναπροσαρμογές και το «ψαλίδι» στα συμβόλαια. Ήδη αρκετά κλαμπ έχουν έρθει σε συμφωνία με τους παίκτες τους, αλλά υπάρχει συζήτηση και «κεντρικά», μεταξύ του Τζόρντι Μπερτομέου και της Ένωσης Παικτών της Ευρωλίγκας (ELPA).

Το ζήτημα αυτό είναι καθοριστικό για την βιωσιμότητα αρκετών κλαμπ, όπως είναι επίσης και τα χρήματα που (δεν) θα πάρουν από τηλεόραση και χορηγούς σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η σεζόν.

sport-fm.gr