Πολύ όμορφες στιγμές και μεγάλη ευλογία ζήσαμε χτες Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019, εορτή του Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου στο Λεσίνι Μεσολογγίου.

Της Θείας Λειτουργίας προεξείχε ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Λαυρέντιος Καρανάσιος πλαισιωμένος από τον αιδεσιμότατο π. Νικόλαο Τσώνη. Κηρύσσοντας το θείο λόγο ο π. Λαυρέντιος αναφέρθηκε στο κάλεσμα που δέχθηκε ο άγιος Ανδρέας από τον Χριστό και στην ανταπόκρισή του ως παράδειγμα προς μίμηση για εμάς τους σύγχρονους Χριστιανούς. Τόνισε επίσης πως ο Άγιος Ανδρέας ο Πρωτόκλητος είναι ο απόστολος των Ελλήνων αφού τα βήματά του έφτασαν έως και την Πάτρα, κηρύσσοντας το Ευαγγέλιο του Χριστού.

Οι πιστοί είχαν την ευλογία καθ’ όλη τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας να προσκυνήσουν και τα ιερά λείψανα του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτανεία των ιερών λειψάνων αλλά και της όμορφα στολισμένης ιερής εικόνας του αγίου Ανδρέα, που σήκωναν νέοι με παραδοσιακές φορεσιές.

Προπορευόταν η Φιλαρμονική του Δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κι ακολουθούσαν μαθητές του Δημοτικού Σχολείου με την ελληνική Σημαία, με παραδοσιακές φορεσιές νέοι και νέες του Κατηχητικού Σχολείου Λεσινίου αλλά και του Ομίλου Πολιτισμού Οινιαδών «Ελένη Γαντζούδη», νέες με την εικόνα των Εισοδίων της Θεοτόκου από τη Βυζαντινό Ιερό Ναό, τοπικοί άρχοντες και πλήθος πιστών. Στο τέλος της λιτανείας το όμορφο έθιμο να περνούν όλοι οι πιστοί κάτω από την εικόνα τηρήθηκε και φέτος.

Στη συνέχεια, δράση ανέλαβε ο Πολιτιστικός Όμιλος Οινιαδών «Ελένη Γαντζούδη» που με την καθοδήγηση του κ. Κωνσταντίνου Κατσαρού χάρισε σε όλους παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας αλλά και ο Σύλλογος Γυναικών Λεσινίου που πρόσφερε τοπικά νηστίσιμα γλυκίσματα.

Ευχόμαστε όλοι να έχουμε τη σκέπη και την ευλογία του Αγίου Ανδρέα.

Ευχαριστούμε όλους από καρδιάς.

aixmi-news.gr