Το τηλεοπτικό τοπίο αλλάζει διαρκώς. Η κίνηση του Βαγγέλη Μαρινάκη να διεκδικήσει την έκτη άδεια γενικού περιεχομένου εξέπληξε πολλούς και τάραξε τα νερά στα τηλεοπτικά πράγματα.

Ο επιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού δεν είχε δείξει άλλωστε έμπρακτο ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό. Θυμίζουμε βέβαια ότι ήταν ένας από τους τέσσερις δικαιούχους της πρώτης διαδικασίας με τον νόμο Παππά που κρίθηκε όμως αντισυνταγματικός και ακυρώθηκε.

Το Ε.Σ.Ρ. μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα προκηρύξει τις δύο άδειες που έμειναν «ορφανές» από την πρώτη διαδικασία.

Οι υποψήφιοι καναλάρχες από την στιγμή που θα προκηρυχθούν θα έχουν περιθώριο 45 ημερών να καταθέσουν τους φακέλους τους. Μεγάλο μυστήριο αποτελεί το ποιος θα διεκδικήσει την έβδομη άδεια γενικού περιεχομένου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Real επιχειρηματίας βρίσκεται σε φάση αναζήτησης συμμάχων ώστε να έχει έτοιμο το μηχανισμό για να στηρίξει το τηλεοπτικό εγχείρημα. Ο εν λόγω επιχειρηματίας είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε μιντιακές συμμαχίες για την ανάληψη τηλεοπτικού σταθμού που δεν προχώρησαν. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ο επιχειρηματίας βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με μεγάλο ψηφιακό όμιλο που έχει κατοχυρώσει μάλιστα brand name για τηλεοπτικό κανάλι.

Σημειώνεται ότι αν οι διεκδικητές των «ορφανών» αδειών είναι περισσότεροι από δύο τότε θα γίνει δημοπρασία με τιμή εκκίνησης τα 35 εκατομμύρια ευρώ.

dailymedia.gr