Όπως ανακοίνωσε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο προπονητής της, Δημήτρης Ιτούδης, προστέθηκε στα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Ένωσης Καθηγητών Καλαθοσφαίρισης, «WABC».

Μία ακόμα τεράστια τιμή και παράσημο στην καριέρα του Δημήτρη Ιτούδη, ήρθε να προστεθεί μετά από απόφαση της FIBA.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο έλληνας προπονητής, ανήκει πλέον στα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Ένωσης Καθηγητών-Προπονητών Καλαθοσφαίρισης, που έχει την ονομασία «WABC». Σκοπός της συγκεκριμένης ομοσπονδίας, είναι να βελτιώσει το επίπεδο του παιχνιδιού, βελτιώνοντας το επίπεδο των εκπαιδευτικών του παιχνιδιού.

Οι δράσεις της περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων, την οργάνωση πολλαπλών κέντρων προγύμνασης παγκοσμίως καθώς και την παραγωγή προπονητικών πόρων σε διάφορες γλώσσες. Επιπλέον, ασχολείται με τη δημιουργία και την ανάπτυξη μιας παγκόσμιας κοινότητας προπονητών καλαθοσφαίρισης, η οποία αποτελείται ήδη από χιλιάδες προπονητές υψηλού επιπέδου από όλες τις χώρες του κόσμου, με σκοπό τη δημιουργία μιας πλατφόρμας υποστήριξης της ανάπτυξης των προπονητών μπάσκετ μέσω την ανταλλαγή γνώσεων.

«Η FIBA με ρώτησε πρόσφατα αν με ενδιέφερε να είμαι μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής. Μου είπαν ποιες είναι οι υποχρεώσεις ενός μέλους ενός τόσο αξιόλογου συλλόγου προπονητών παγκοσμίως. Σκοπός μας, είναι να βοηθήσουμε το παιχνίδι μπάσκετ να αναπτυχθεί μέσω κανόνων, δράσεων και ανταλλάσσοντας ιδέες. Υπάρχουν πολλοί εδώ που αγαπούν το άθλημα και αν μπορώ να βοηθήσω προς αυτή την κατεύθυνση, παρέχοντας την εμπειρία μου, θα είναι υπέροχο. Είναι τιμή μου να είμαι μέλος της επιτροπής, γι ‘αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο κ. Χαντ, για την πρόσκληση».

sport-fm.gr