Στην Αγία Παρασκευούλα, τον χώρο όπου γράφτηκε η απόφαση της Εξόδου από τον Επίσκοπο Ιωσήφ Ρωγών μαζί με τους Προεστούς και τους Στρατηγούς έγινε πριν λίγο Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για πρώτη φορά μετά την ιστορική Έξοδο.

Επίσης τελέστηκε Ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Αρχηγού της φρουράς του Μεσολογγίου Αθανάσιου Ραζη – Κότσικα με τη συνδιοργάνωση της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας και με τη συμμετοχή των Άη – Συμιωτών, αλλά και μελών του συλλόγου «Αθανάσιος Ραζη-κότσικας».

Ο κόσμος ήταν πυκνός και στην τελετή προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Κοσμάς. Παραβρέθηκαν μέλη της δημοτικής αρχής, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Ρωσικού Προξενείου, αλλά και υποψήφιοι δήμαρχοι.

Στη συνέχεια σχηματίστηκε πομπή υπό την φιλαρμονική του δήμου και κατευθύνθηκαν στον Κήπο των Ηρώων για κατάθεση στεφάνων. Έγινε σύντομη ομιλία από τον πρόεδρο του «Ραζη-κότσικα» Θεοφάνη Μπούτη και ο Γιάννης Μαγδαληνός τραγούδησε μοιρολόι.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές για την απόδοση της δέουσας τιμής στους Εξοδίτες, αλλά και τον ιερό χώρο της Αγίας Παρασκευούλας.

Δείτε φωτορεπορτάζ εδώ

aixmi-news.gr