Πανέτοιμα ήταν σήμερα τα Λύκεια του Μεσολογγίου για να δεχθούν τους μαθητές της Γ΄ τάξης, έχοντας πάρει όλα τα μέτρα προστασίας.

Τα θρανία στις αίθουσες τοποθετήθηκαν με την απαιτούμενη απόσταση μεταξύ τους και παντού υπάρχουν αντισηπτικά και απολυμαντικά. Σε κάθε αίθουσα μπαίνουν λιγότεροι από 10 μαθητές, οι μισοί δηλαδή από εκείνους που ήταν στα τμήματα πριν τον κορωνοϊό. Μάλιστα τα σχολεία δεν χρειάστηκαν απολύμανση, αφού αφενός όλο αυτό το διάστημα ήταν κλειστά και αφετέρου οι καθαρίστριες καθημερινά καθαρίζουν και απολυμαίνουν τις αίθουσες, τα θρανία και τα υπόλοιπα αντικείμενα με ειδικά απορρυπαντικά, πράγμα που όπως υπογράμμισε ο Διευθυντής του 2ου Λυκείου Μεσολογγίου Χρήστος Θεοδώρου, είναι πιο ασφαλές.

Οι μαθητές πήγαν στα σχολεία μόνο για να κανουν την γραφειοκρατική διαδικασία που απαιτείται για τις πανελλαδικές, μπήκαν στις αίθουσες, αλλά στην συνέχεια αποχώρησαν, αφού πάντα φροντίζουν να κρατούν τις απουσίες για το τέλος της σχολικής χρονιάς προκειμένου να μείνουν στο σπίτι για να διαβάσουν.

Συνεπώς θα ακολουθήσουν και τώρα την ίδια τακτική και όσοι δεν έχουν διαθέσιμες απουσίες θα μπορούν να κάνουν χρήση της βεβαίωσης ότι συγκατοικούν με άτομο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα.

Τα σχολεία πλέον προετοιμάζονται για την επόμενη εβδομάδα που θα ξεκινήσουν τα μαθήματα και για τις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

https://www.aixmi-news.gr/