Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 51χρονος άνδρας από τη Σταμνά που έβαλε φωτιά σε περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας του Παυσανία Παπαγεωργίου.

Μετά την απολογία του στην Ανακρίτρια Μεσολογγίου όπου προσήλθε χωρίς δικηγόρο αποφασίστηκε η προφυλάκισή του για τους εμπρησμούς στο αυτοκίνητο, της κας Παπαγεωργίου, στο ελαιοτριβείο ιδιοκτησίας της στο Κεφαλόβρυσο, στο σπίτι της στο Αιτωλικό καθώς και στο Αρχοντικό Κατσώτα στην Σταμνά, που ανήκει στην οικογένεια και σε άλλους συγγενείς του Παυσανία Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο φερόμενος ως δράστης, ο οποίος μάλιστα είναι και πατέρας δυο παιδιών, παραδέχθηκε τις πράξεις του και ζήτησε συγνώμη.

Ένας 51χρονος συνελήφθη από την Ασφάλεια Μεσολογγίου ο οποίος φέρεται να είναι ο εμπρηστής του αυτοκινήτου της μητέρας του Παυσανία Παπαγεωργίου, του αρχοντικού Κατσώτα στη Σταμνά που ανήκει στην οικογένεια, αλλά και σε ελαιοτριβείο ιδιοκτησίας της κας Παπαγεωργίου που βρίσκεται στο Κεφαλόβρυσο.

Ο συλληφθείς έβαλε τις φωτιές την νύχτα της περασμένης Τρίτης προς Τετάρτη με λίγη ώρα διαφορά την κάθε μία, ξεκινώντας από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 4 το πρωί.

Πληροφορίες λένε ότι στην απολογία του είπε ότι το έκανε για προσωπικούς λόγους. Η περιρέουσα ατμόσφαιρα κάνει λόγο για έναν ιδιόρρυθμο άνθρωπο, ο οποίος ζούσε μόνος τους τα δυο τελευταία χρόνια περίπου, καθώς είχε χωρίσει με την σύζυγό του ενώ πρόσφατα είχε χάσει και τον πατέρα του.

Κάποιες εικασίες που γίνονται μετά την σύλληψή του, λένε ότι ίσως και να υπάρχει κάποιος άλλος πίσω από αυτόν, που τον ώθησε να προβεί σε αυτές τις πράξεις. Στην αστυνομία πάντως δεν έχει πει κάτι συγκεκριμένο, αλλά κάποια ασυνάρτητα πράγματα, ότι δηλαδή περίμενε να τον βοηθήσει οικονομικά η οικογένεια, αλλά δεν το έκανε. Ο 51χρονος κρατείται και θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Μεσολογγίου, η οποία θα αποφασίσει αν πρέπει να εξεταστεί από ειδικό ή όχι, προκειμένου να φανεί σε ποια κατάσταση ήταν όταν έκανε αυτές τις πράξεις.

Η οικογένεια δεν έχει ακόμα αποφασίσει αν θα καταφερθεί εναντίον του ή όχι περιμένοντας να δει τι θα πει ο ίδιος στην απολογία του, όμως υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που κινδύνευσαν, όπως για παράδειγμα οι ένοικοι του πρώτου ορόφου της πολυκατοικίας στην πυλωτή της οποίας βρισκόταν τα αυτοκίνητο, καθώς και οι γείτονες του αρχοντικού στην Σταμνά.

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι η ζημιά που έχει υποστεί το αρχοντικό είναι τεράστια όχι τόσο από οικονομικής άποψης αλλά κυρίως από ιστορικής, διότι στο εσωτερικό υπήρχαν αντικείμενα που σχετίζονταν με ένα μεγάλο κομμάτι της τοπικής ιστορίας.

https://www.aixmi-news.gr/