Μια νέα μπάρα σοκολάτας με μόλις 2 γραμμάρια ζάχαρης έχει γίνει η νέα αγαπημένη συνήθεια των διασημοτήτων και έχει λίστα αναμονής 4.000 ατόμων.

Έχει χαρακτηριστεί, μάλιστα, «το μέλλον του υγιεινού σνακ» και η μπάρα Battle Ready Fuel Triple Chocolate δημιουργήθηκε από διατροφολόγους και τον πρώην διοικητή Ειδικών Δυνάμεων Όλι Όλερτον.

Το κόστος της ανέρχεται μόλις στις 2,49 λίρες και περιέχει μόλις 2 γραμμάρια ζάχαρης – σε σύγκριση με τα 20 περίπου γραμμάρια που περιέχουν άλλες μπάρες σοκολάτας – και 234 θερμίδες και έχει επικάλυψη από Βελγική σοκολάτα.

Γιατί είναι τόσο δημοφιλής;
Και έχει ήδη κατακτήσει τις καρδιές διάσημων προσώπων όπως η Ολυμπιονίκης Βικτόρια Πέντλετον, ο ποδοσφαιριστής Γουέιν Μπριτζ και η ηθοποιός του Love Island, Καμίλα Θόρλοου. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές της, η συγκεκριμένα μπάρα, χωρίς γλουτένη, είναι το μέλλον των υγιεινών σνακ, καθώς διατηρεί τα επίπεδα ενέργειας όλη την ημέρα, ενισχύει την καύση θερμίδων, περιορίζει την πείνα μεταξύ των γευμάτων, μειώνει την αρτηριακή πίεση και βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους.

Ο αθλητής Τομ Κόλμαν δηλώνει φαν της νέας μπάρας σοκολάτας
«Η αγορά έχει γεμίσει με φρούδες υποσχέσεις όσον αφορά στα υγιεινά σνακ» λέει ο Όλι Όλερτον. «Αυτό που πρέπει να αναρωτηθούμε είναι πόσο υγιεινά είναι αυτά τα σνακ» προσθέτει. Κι αφού είχε δοκιμάσει εκατοντάδες αποκαλούμενες υγιεινές μπάρες, διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε τίποτα που να παρέχει χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες – απαραίτητη συνταγή για την διατήρηση των ενεργειακών επιπέδων. «Είχα τρομάξει από την ποσότητα της ζάχαρης και της περιεκτικότητας σε λιπαρά σε αυτές τις μπάρες – είναι χειρότερα και από σοκολάτες» είπε.

Η συγκεκριμένα μπάρα έχει αποδειχθεί τόσο δημοφιλής που ακόμη και ο αθλητής Τομ Κόλμαν έκανε μια ανάρτηση στην σελίδα του στο Instagram: «Έχοντας δοκιμάσει κυριολεκτικά εκατοντάδες υγιεινά σνακ, αυτό είναι μακράν το καλύτερο – ότι ακριβώς χρειάζεστε για ένα υγιεινό σνακ στον δρόμο».

Και φαίνεται πως οι μπάρες είναι ένα σνακ που όλο και περισσότεροι Βρετανοί φαίνεται να προσθέτουν στην διατροφή τους, με δύο αδερφές μάλιστα, να βγάζουν περίπου 800.000 ευρώ από τις υγιεινές μπάρες που φτιάχνουν.

iefimerida.gr