Αρνητική λένε οι πληροφορίες ότι είναι η απάντηση του Ηλία Στεφανόπουλου, γιου του αείμνηστου Κωστή, για την υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας αν και κάποιες πληροφορίες που έχουν φτάσει στο tempo24.news αναφέρουν ότι η υποψηφιότητα αποσύρθηκε από την Αθήνα μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν από τοπικά στελέχη, χωρίς να έχει ακόμη  αυτό  επιβεβαιωθεί.

Το τοπίο τώρα φαίνεται να ανοίγει για τον Κώστα Σπηλιόπουλο, ο οποίος βρίσκεται σε συνεχείς επαφές, ενώ το όνομα του Γιώργου Κοντογιάννη από την Ηλεία εξακολουθεί να παραμένει στην επικαιρότητα, με πολλούς να στοιχηματίζουν ότι αυτή θα είναι η τελική επιλογή σε περίπτωση που δεν ευδοκιμήσει το σχέδιο με Σπηλιόπουλο και  η Ν.Δ. οδηγηθεί σε κομματική λύση.

Αλλά και στο δημοτικό πεδίο,τα πράγματα  στο χώρο της Ν.Δ. περιπλέκονται μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Χριστόπουλου και τις δηλώσεις του βάση των οποίων είναι δεδομένη η κάθοδός του στις εκλογές χωρίς να περιμένει να δει τι θα πράξει η Νέα Δημοκρατία.