Α.Ο. Αγρινίου στο AgrinioTimes.gr: «Ενωμένοι θα συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία»

Σε μία χαλαρή μπασκετοκουβέντα λίγες εβδομάδες μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Α.Ο. Αγρινίου το AgrinioTimes.gr και ο Παρασκευάς Μάζης είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με Αγρινιώτες καλαθοσφαιριστές, Γιώργο Μπερερή, Δημήτρη Μήτσου, Κωνσταντίνο Τασόπουλο καθώς και με τον Team manager, Γιώργο Ροκοπάνο, για την δεύτερη συνεχόμενη παρουσία στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής καθώς και την ελπίδα που υπάρχει να αγωνιστεί τη νέα αγωνιστική περίοδο 2017-2018 στην Α2.

 

-Για το πως έζησε ο καθένας ξεχωριστά κι όλοι μαζί την σεζόν που ολοκληρώθηκε:

-Γιώργος Μπερερής: Σε κάθε χρονιά δεν γίνεται να υπάρχουν μόνο καλές στιγμές, το άθλημα αυτό έχει χαρές και λύπες, νίκες και ήττες, όπως κάθε ομαδικό άθλημα. Εμένα, προσωπικά μου μένουν περισσότερες καλές στιγμές, όπως εξελίχθηκε το πρωτάθλημα, θεωρώ πως ήταν μία πολύ πετυχημένη χρονιά με αποκορύφωμα την παρουσία μας στα μπαράζ ανόδου. Είμαι δεύτερη χρονιά στην συγκεκριμένη ομάδα, όχι πως και την περσινή σεζόν δεν είχαμε μία πετυχημένη/παρθενική παρουσία στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής καταφέρνοντας να προσαρμοστούμε παίχτες και διοίκηση στα δεδομένα μία τέτοιας κατηγορίας (μπάτζετ, το ξεκίνημα της ομάδας, το μοντέλο που υλοποίησε η διοίκηση), αλλά και φέτος, όπως είπαμε είναι ακόμη πιο πετυχημένη καθώς δεν περιοριστήκαμε ποτέ στον αρχικό στόχο της παραμονής, αλλά προχωρούσαμε και παλεύαμε συνεχώς για το κάτι παραπάνω, καταφέρνοντας τώρα να βρισκόμαστε μία… ανάσα από την Α2 κατηγορία. Δεχθήκαμε, στην αρχή της χρονιάς πολύ αμφισβήτηση από τον κόσμο έξω γενικά, εμάς αυτό που μας βοήθησε και είχαμε αυτό το αποτέλεσμα ήταν το καλό κλίμα στο εσωτερικό της ομάδας, το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μπορώντας να διαχειριστούμε σωστά τα όποια προβλήματα προέκυπταν ανά περιόδους, ως μία ομάδα, ως μία οικογένεια και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό. Ο Α.Ο. Αγρινίου μας έκανε να ξαναγυρίσουμε στην ίδια μας τη πόλη παίζοντας ξανά Μπάσκετ, μην το περνάμε έτσι αυτό. Κορμός, για την βάση και την διάρκεια σε ένα σωματείο. Ώστε κάθε χρόνο να κάνεις ένα βήμα παραπάνω.

-Κωνσταντίνος Τασόπουλος: Θα συμφωνήσω με τον Γιώργο, είχαμε και καλές και λιγότερο καλές στιγμές, πετύχαμε όμως τους στόχους μας παραμένοντας όλοι μία παρέα εντός και εκτός γηπέδου. Αν με ρωτάς, προσωπικά, επειδή ήταν η πρώτη μου χρονιά στην Β’ Εθνική και στο πρωτάθλημα κρατάω μόνο θετικά αποτελέσματα. Η ομάδα πέτυχε 100% τους στόχους της και υπάρχει το σκαλοπάτι να βρεθούμε στην αμέσως παραπάνω κατηγορία. Οι περισσότεροι είμαστε από το Αγρίνιο και αυτό έπαιξε το ρόλο του, εμένα μου έφτιαξε την ψυχολογία και με βοήθησε να μπω για τα καλά στο εσωτερικό μίας τέτοιας οικογένειας. Βγάζουμε ένα καλό πρόσωπο πως τα έξω και αυτό θεωρώ πως είναι κίνητρο, για τα υπόλοιπα τοπικά σωματεία και τους μικρούς φίλους του μπάσκετ που θέλουν να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο άθλημα. Κάτι, που είναι σημαντικό για εμένα ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόουτς που μου έδωσε την ευκαιρία να ζήσω τέτοιες στιγμές και να παλέψω μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά.

-Γιώργος Ροκοπάνος: Όσον αφορά τις ομάδες. Αυτή τη περίοδο καλώς ή κακώς, αρέσει ή δεν αρέσει ο Α.Ο. Αγρινίου είναι η κορωνίδα του τοπικού μπασκετικού αθλητισμού της πόλης, όπως στο ποδόσφαιρο είναι ο Παναιτωλικός. Θα πρέπει όλοι οι υπόλοιποι που έχουν τις ομάδες μαζί να στηρίξουμε τέτοιες προσπάθειες βάζοντας στόχους για το τι θέλουμε να κάνουμε έχοντας μία ομάδα. π.χ. τι στόχο έχει μία ομάδα όπως η Προοδευτική; εμείς θυμάμαι τότε μαζευτήκαμε για να παίξουν οι φίλοι και να είναι παρεϊστικό.  Ο στόχος δεν ήταν να γίνει κάτι παραπάνω από ερασιτεχνικό, ούτε ακαδημίες κοιτάξαμε να φτιάξουμε, οι άλλοι ομάδες πρέπει να δουν τι στόχο έχουν. Καλά κάνουν κι έχουν ακαδημίες, αλλά να βάλουν ένα status. Μία ομάδα στην πρώτη κατηγορία του τοπικού για βιτρίνα, με όποιο κόστος κάνοντας πόλεμο σε άλλα παρακάτω σωματεία για έναν, δυο παίχτες χωρίς να υπάρχει φυτώριο, για κάτι καλύτερο και τελικά βλέπεις παιδιά να κάνουν το άνοιγμα και ύστερα να χάνονται. Θα πω και κάτι άλλο, θέλετε να σβήσουμε τον Α.Ο. Αγρινίου; θέλετε να σβήσουμε την Γ.Ε. Αγρινίου; Όποιες κι αν είναι αυτές στο Αγρίνιο θα μπορούσαν να έχουν δημιουργήσει μία ομάδα π.χ. Αγρίνιο B.C. χωρίς να διαλυθεί κανένας. Απλά, ο καθένας να ασχοληθεί μέχρι το σημείο που μπορεί, ο Παναιτωλικός να ασχοληθεί με τα ΜΙΝΙ να φτιάξουμε ένα ΜΙΝΙ να πάει πόσο ψηλά μπορεί; να τον χειροκροτήσουμε και να τον στηρίξουμε όλοι. θέλουμε μία ομάδα και στην Γ’ Εθνική να μπορεί έτσι να υπάρχει μία σωστή σύνδεση βοηθώντας ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί το Μπάσκετ στο Αγρίνιο. Η κριτική που δέχθηκε φέτος η ομάδα, ήταν άδικη για τον πρωταθλητισμό που έκανε, δεν υπήρχε λόγος να λέγονται όλα όσα έλεγαν διάφοροι Μπασκετικοί. Δεν βοηθά σε κάτι, μόνο κακό μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο.

-Δημήτρης Μήτσου: Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά που συνεργαστήκαμε, την διοίκηση, τους προπονητές και όλους όσους φρόντισαν για την παραμικρή λεπτομέρεια, ακόμη και ανθρώπους που χωρίς να αμείβονται κοιτούσαν να είναι πάντα κοντά μας και πολύ περισσότερο ακολουθώντας και στα εκτός έδρας. Η χρονιά η φετινή ένας πολύ μεγάλος μαραθώνιος. Σίγουρα, είχαμε και καλές και κακές στιγμές. Όμως, τα αποτελέσματα αποτυπώνουν μία ιστορική χρονιά με αποκορύφωμα τον αγώνα μπαράζ. Δίνοντας, το 100% σε προπονήσεις και παιχνίδια δε γίνεται παρά να μην ανταμειφθούν οι κόποι σου και σε αυτό οφείλουμε μένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο και ειδικότερα στην παρουσία του στον αγώνα μπαράζ, δίνοντας το παραπάνω ερέθισμα και την όρεξη για να πάρουμε το ροζ φύλλο αγώνα. Εξασφαλίζοντας, την παραμονή θα μπορούσαμε να είχαμε υποχωρήσει στο υπόλοιπο των παιχνιδιών, έχοντας όμως το κατάλληλο μέταλλο προχωρούσαμε πάντα για το καλύτερο κάτι που μας το έλεγαν και οι αντίπαλες ομάδες. Η Γ.Ε. Αγρινίου έχει το όνομα αλλά ο Α.Ο. Αγρινίου γράφει ιστορία. Σε 10 χρόνια από τώρα όλοι θα γνωρίζουν τον Α.Ο. Αγρινίου και θα μιλούν για την πορεία του καθώς θα αποτελεί το ιστορικό σωματείο της πόλης, με όλα αυτά που έχει πετύχει. Δεν θέλω να προσβάλω κανένα σωματείο απλά θα έπρεπε ο Α.Ο. Αγρινίου να είναι ο κορμός με τις από κάτω ομάδες σαν φυτώρια και να δουλεύουν όλοι για να εξυπηρετούν τον Α.Ο. Αγρινίου και ο Α.Ο. Αγρινίου για όλες τις άλλες. Εγώ θα σταθώ στο υλικό με το κομμάτι που έχει αναφερθεί και πάλι. Το συγκεκριμένο υλικό για να καταφέρνει και κάτω από τις οδηγίες του προπονητή, Χρήστου Μυριούνη να βγάζει αυτό το αποτέλεσμα κάθε χρονιά, τότε δε μπορεί παρά να είναι ένα καλό υλικό. Παιδιά που δεν είχαν παραστάσεις ή παιδιά που ήρθαν από άλλες κατηγορίες μίλησαν παίζοντας, αποδεικνύοντας ποιοι είναι και με κλειδί; την διάρκεια που φέρνει εμπειρία και φυσικά αποτελέσματα, ακόμη και από ένα αρνητικό αποτέλεσμα μαθαίνεις για να διαχειρίζεσαι στη συνέχεια όλα όσα χρειάζονται, ώστε να μην επηρεαζόμαστε.

 

-Για την παρουσία του κόσμου: «Του χάριζαν γάϊδαρο και τον κοίταζε στα δόντια». Όταν ξεκίνησε η ομάδα στην Γ’ Εθνική τα άτομα ήταν 50-70 με 100 ξαφνικά στην Β’ Εθνική δεν υπήρχε η δυνατότητα να καθίσει όλος ο κόσμος που ερχόταν στο Δ.Α.Κ. Αγρινίου, ίσως αυτό να μας κακοφάνηκε και εμάς σε κάποια παιχνίδια, επειδή είχαμε δει πολύ κόσμο και σε άλλα δεν ήταν και τόσο γεμάτο. Πάντως, να μην αδικήσουμε τον κόσμο στο μεγαλύτερο ποσοστό είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι και θέλουμε να έρθει ξανά και ξανά βλέποντας την προσπάθεια μας. Ίσως, να έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι οι ώρες δεν ήταν σταθερές, ακόμη και εμείς ως φίλαθλοι να σκεφτόμασταν λίγο διαφορετικά πως σε κάποια πρέπει να πάμε και σε άλλα ακόμη και χωρίς την τόσο έντονη παρουσία μας, η ομάδα μπορεί να το κερδίσει. Σημαντικό, είναι και το κομμάτι της ενημέρωσης που ο κόσμος δεν την είχε στον βαθμό που θα έπρεπε κάτι που θα αλλάξει ριζικά με τη νέα σεζόν. Δυστυχώς, στην επαρχία έχουμε μία κακή νοοτροπία όταν η ομάδα πάει καλά όλοι εκεί να πάρουμε λίγο από την αίγλη, όταν δεν πάει καλά μακριά και αγαπημένοι. Βέβαια, οι νίκες φέρνουν τον κόσμο στο γήπεδο να το πούμε και αυτό. Από την άλλη μη περιμένουμε μόνο τα μεγάλα παιχνίδια, η ομάδα σε οποιοδήποτε άθλημα κι αν είναι χρειάζεται τη στήριξη όλου του φίλαθλου κοινού, με παλμό και δυναμική, όχι σε έκτροπα και φυσικά όχι και στο άλλο άκρο της εκκλησίας.

-Για τους στόχους της νέας περιόδου: Κάτι παραπάνω από πετυχημένη η φετινή, ως προς τη νέα σεζόν όλα εξαρτώνται από την κατηγορία στην οποία θα αγωνιστούμε, κάτι που θα ξέρουμε μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα. Η ομάδα ήδη στήνεται ή για να κάνει πρωταθλητισμό, ή να σταθεί σε μία από τις μεγαλύτερες κατηγορίες και παρά τις κακολογίες ορισμένων για το αν μπορεί να γίνει αυτό με τον Μπερερή, τον Τασόπουλο ή τα άλλα παιδιά ορίστε, τα αποτελέσματα απέδειξαν την αξία τους. Να πούμε κάτι μεταξύ σοβαρού και αστείου ανά δυο χρόνια η ομάδα ανεβαίνει, οπότε αν δούμε τους οιωνούς θα μπορούσαμε να πούμε πως πολύ σύντομα ίσως είμαστε σε θέση να διαθέτουμε ομάδα στην Basket League και εκεί τα πράγματα απογειώνονται προς πάσα κατεύθυνση. Βέβαια, η Α2 είναι πολύ πιο δύσκολη, οπότε ας μην βιαζόμαστε να πάμε βήμα-βήμα, για να μπορούμε να βάζουμε στόχους παιχνίδι με παιχνίδι κάνοντας ταμείο στο τέλος.

-Για το νέο κλειστό: Αν η ομάδα βρεθεί στην Α2 κατηγορία δεν θα μπορέσει να παίξει στο νέο κλειστό, δεν πληρεί τις προδιαγραφές, οπότε είναι μία μεγάλη ιστορία που καλύτερα να μην την αγγίξουμε καθόλου. Κλειστό εν έτη 2017 με μόλις δυο αποδυτήρια; Ήμασταν παιδιά και σε λίγο θα γεράσουμε ως να το δούμε να λειτουργεί. Εμείς, θα παίξουμε στο παλαιό Δ.Α.Κ. Αγρινίου με τις όποιες αλλαγές καταφέρουμε να δρομολογήσουμε, για να πάρουμε και την αδειοδότηση από την Ομοσπονδία.