ΟΑΕΔ: Με μικρές αλλαγές η Κοινωφελής εργασία 2020, στην τελική ευθεία για τις αιτήσεις

Χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές αλλά με τεχνικές διορθώσεις αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα η νέα ΚΥΑ για την κοινωφελή εργασία ΟΑΕΔ για 36.500 ανέργους σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εργασίας.

Οι εκτιμήσεις για την υποβολή των αιτήσεων στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, είναι ότι θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα ώστε μέχρι τέλος Ιουνίου να γίνουν οι πρώτες προσλήψεις.

Ωστόσο χιλιάδες άνεργοι αγωνιούν για την έναρξη υποβολής των αιτήσεων καθώς παραμένουν εγκλωβισμένοι στην ανεργία και εδώ και περίπου ένα χρόνο αναμένουν από μήνα σε μήνα την πολυπόθητη προκήρυξη από τον ΟΑΕΔ για την έναρξη υποβολής των αιτήσεων προκειμένου να εξασφαλίσουν μία θέση εργασίας για το επόμενο 8μηνο. Χαρακτηριστικά σας αναφέρουμε ότι τον Μάιο του 2019 η τότε υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου είχε ανακοινώσει την προετοιμασία του προγράμματος κοινωφελούς για 30.000, τότε, θέσεις εργασίας, τον Ιούνιο του 2019 ο τότε υφυπουργός Εργασίας Κώστας Μπάρκας είχε αναφέρει την προκήρυξη θέσεων τον Οκτώβριο του 2019. Στην συνέχεια ήρθαν οι εκλογές με αλλαγή κυβέρνησης.

https://www.dikaiologitika.gr/