Κορωνϊός και εκλογικά παιγνίδια.

Δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών αναφέρουν ότι στη κυβέρνηση σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον Σεπτέμβριο για να κεφαλαιοποιήσουν τις θετικές γνώμες των πολιτών για την γρήγορη αντίδραση της στην λήψη μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοιού.

Με τον τρόπο αυτό λένε θα ξεπεράσουν τον σκόπελο της απλής αναλογικής και στις επαναληπτικές εκλογές θα εδραιώσουν την θέση τους με πολύ μεγαλύτερη αυτοδυναμία γλυτώνοντας με αυτό τον τρόπο έτσι μια και καλή από τον Τσίπρα και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που θα μετρούν απανωτές ήττες.

Αν πράγματι αυτό σχεδιάζουν στο κυβερνών κόμμα τότε πρόκειται για την αποθέωση του καιροσκοπισμού, αφού με τον κόσμο να αρρωσταίνει και να πεθαίνει αυτοί θέλουν να οδηγήσουν τη χώρα σε διπλές εκλογές για να αποκομίσουν εκλογικά οφέλη παρότι έχουν μία άνετη αυτοδυναμία και δεν έχουν κλείσει ούτε εννιά μήνες απο τις εκλογές του 2019.

Πάντως η επικοινωνιακή αξιοποίηση των γρήγορων περιοριστικών μέτρων αντιμετώπισης της κρίσης, η απομόνωση κάθε διαφορετικής φωνής και κριτικής, η αποσιώπηση των ελλείψεων σε εξοπλισμό πουέχουν τα νοσοκομεία είναι ενδείξεις προετοιμασίας για εκλογικές εξελίξεις με την πρώτη ευκαιρία.

Δεν θέλουν να θολώσει η εικόνα…

Μνημόνιο made in maximou

Πάντως για όσους δεν το έχουν καταλάβει η χώρα, λόγω της πανδημίας του κορωνοιού, μπαίνει σιγά σιγά έχει ήδη μπει σε ένα νέο μνημόνιο, Made in maximou. 

Λόγω του φόβου και της αγωνίας για την υγεία εύλογο είναι η πλειονότητα των πολιτών να μην δίνει όση σημασία πρέπει στις οικονομικές επιπτώσεις που έχουν και θα έχουν για τον καθένα τα οικονομικά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση αυτή την περίοδο ως αποτέλεσμα της συρρίκνωσης της οικονομικής δραστηριότητας (μειώσεις μισθών κατα 50%, αναστολή συμβάσεων εργασίας, 15νθήμερη εργασία κι ένα σωρό άλλα).

Η κυβέρνηση λέει ότι είναι προσωρινά και θα επανέλθει η κανονικότητα μετά την πανδημία όμως κανείς δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά και λίγοι την πιστεύουν.

Τα μέτρα αυτά παρότι δεσμεύουν το μέλλον των εργαζομένων και της οικονομίας της χώρας περνάνε σε δεύτερη μοίρα γιατί “ πάνω απ’όλα η υγεία” που λέει και ο λαός. Αυτό ακριβώς εκμεταλεύεται η κυβέρνηση και τα φιλικά σε αυτήν μέσα ενημέρωσης και δεν αναδεικνύουν την αρνητική πλευρά αυτών των μέτρων παρότι είναι καθημερινά στην ατζέντα όλης της αντιπολίτευσης.

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω!

Πάνος Σώκος  – presspublica.gr