Οι πρόσφυγες ανάμεσα στους οποίους δεν υπάρχουν γυναίκες και παιδιά, έχουν μεταφερθεί σε εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, όπου τους δόθηκε φαγητό και νερό.Επίσης, στους χώρους του λιμανιού υπάρχου γιατροί και εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού…

Σε δομές φιλοξενίας αναμένεται να μεταφερθούν οι 117 πρόσφυγες που έφθασαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Πάτρας με φορτηγό πλοίο που τους περισυνέλεξε χθες το απόγευμα από θαλάσσια περιοχή, ανοικτά των Παξών. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Πατρών Νίκος Κοντοές, «είχαμε ειδοποιηθεί από χθες το βράδυ για την άφιξη των προσφύγων και προετοιμαστήκαμε κατάλληλα, ώστε να τους φιλοξενήσουμε, σύμφωνα με τις αξίες του ανθρωπισμού και του πολιτισμού μας».

Όπως προσέθεσε, «μόλις έφθασαν οι πρόσφυγες φροντίσαμε, ώστε να τους δώσουμε φαγητό και νερό, διότι ήταν εμφανώς καταπονημένοι». Παράλληλα, όπως υπογράμμισε, στο χώρο του λιμανιού στήθηκε ένα πρόχειρο ιατρείο, προκειμένου να παρασχεθούν οι πρώτες ιατρικές βοήθειες σε όσους είχαν ανάγκη περίθαλψης.

Στο λιμάνι βρέθηκαν επίσης για παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες στελέχη του δήμου, γιατροί και εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Όσον αφορά στις επόμενες ενέργειες, όταν ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες από την πλευρά του Λιμενικού, αναμένεται να ξεκινήσει σε συνεργασία με την Αστυνομία η μεταφορά των προσφύγων σε κέντρα φιλοξενίας.

thebest.gr

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ