Η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία είναι από τις πρώτες στον ελληνικό αθλητισμό που εδώ και τέσσερα χρόνια έχουν καταθέσει εγγράφως στην Γ.Γ.Α. την πρόταση για τη δημιουργία μητρώου αθλητικών φορέων. Και γι’ αυτό εκφράζει την πλήρη ικανοποίησή της για την πρόσφατη εξαγγελία του υφυπουργού αθλητισμού Λ. Αυγενάκη για το συγκεκριμένο θέμα.

Η διοίκηση της Ε.Ι.Ο., όμως, είναι υποχρεωμένη να βάλει τα πράγματα στη θέση τους όσον αφορά την επικαιροποίηση των στοιχείων επικοινωνίας των σωματείων μελών της που ζήτησε η Γ.Γ.Α. και σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της η Ομοσπονδία δεν ανταποκρίθηκε μαζί με άλλες 18 ομοσπονδίες.

Το έγγραφο της Γ.Γ.Α. στάλθηκε στις 14 Απριλίου και δόθηκε διορία μέχρι τις 30 του ίδιου μήνα. Μια περίοδο που οι πάντες ήταν σε καραντίνα και οι όμιλοι κλειστοί.

Στις 29 Απριλίου η Ε.Ι.Ο. έστειλε στη διεύθυνση Αγωνιστικού Αθλητισμού της Γ.Γ.Α. απαντητικό έγγραφο σύμφωνα με το οποίο ενημέρωνε ότι στην ιστοσελίδα της είναι αναρτημένα όλα τα στοιχεία των ομίλων. Αλλά όσον αφορά για τον υπεύθυνο κάθε ομίλου είναι αδύνατον να ανταποκριθεί, διότι λειτουργούσε με προσωπικό ασφαλείας, συν ότι τον υπεύθυνο τον ορίζει το κάθε σωματείο.

Η Ε.Ι.Ο. ενημέρωσε τους ομίλους και ζήτησε να απευθυνθούν τα ίδια τα σωματεία στην Γ.Γ.Α. και να δηλώσουν τον υπεύθυνό τους με όλα τα στοιχεία του. Επανήλθε, μάλιστα, στις 8 Μαΐου με νέο έγγραφο στην αρμόδια υπηρεσία της Γ.Γ.Α., την οποία ενημέρωσε για τις ενέργειές της.

Να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός πως στην ιστοσελίδα της Ε.Ι.Ο. είναι αναρτημένα όλα τα στοιχεία των ομίλων, η Ομοσπονδία τα έστειλε σε πλήρη κατάλογο μαζί με τα ονόματα των υπεύθυνων 47 ομίλων όπως με τη σειρά τους ενημέρωσαν την Ε.Ι.Ο.

Η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, δηλαδή, όχι μόνο ανταποκρίθηκε, αλλά ίσα ίσα που μέσα στην πανδημία και με προσωπικό ασφαλείας έκανε τα πάντα για να συνδράμει στην πιο γρήγορη δημιουργία του μητρώου αθλητικών φορέων το οποίο θα λύσει χρόνια γραφειοκρατικά προβλήματα.

sport-fm.gr