«Κυρίες και κύριοι, χρόνια μιλάμε για μια ανάπτυξη που δεν έρχεται σε έναν τόπο προικισμένο, που έχει μείνει χρόνια πίσω. Γιατί έγινε αυτό; Γιατί υπήρχαν λάθος πολιτικές. Όταν θα συζητάμε για ανάπτυξη θα μιλάμε για τα λάθη του παρελθόντος και τα λάθη του παρόντος. Εύχομαι μόνο να μην κάνουμε λάθη που να αφορούν το μέλλον μας.  Ανάπτυξη δεν γίνεται χωρίς έργα υποδομής. Εάν δεν έχεις δρόμο  η  ανάπτυξη δεν θα έρθει. Αν θες τρεις ώρες να πας στην ορεινή Ναυπακτία θα πας στο Μέτσοβο σε 1,5 ώρα. Και αυτή είναι η αλήθεια. Είτε θέλουν κάποιοι να την ακούν, είτε όχι. Η Ιόνια οδός ξεκινά από την γέφυρα Χαρ. Τρικούπης και φθάνει έξω από τα Ιωάννινα. Περνά από το μεγαλύτερο αστικό κέντρο των 100.000 κατοίκων και δεν έχει προβλεφθεί η κάθετη σύνδεση. Λυπάμαι πολύ που άκουσα νωρίτερα ότι κάποιοι αγνοούν ότι Αγρινιώτες, ο κ. Ράδος και οι συνεργάτες του,  έκαναν μια μελέτη αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ,  και την παρέδωσαν στο Υπουργείο κερδίζοντας χρόνο για μια υπόθεση σημαντική για όλη την περιοχή. Από το 2006, όσο ήμουν στο Τεχνικό Επιμελητήριο φωνάζαμε για την κάθετη σύνδεση . Το πολιτικό προσωπικό του νομού όμως δυστυχώς δεν έδινε σημασία  με αποτέλεσμα  να μείνουμε εκτός σχεδιασμού. Έπρεπε να πλημμυρίσει το Αγρίνιο για να καταλάβουν πόσο σημαντική είναι η σύνδεση της πόλης με την Ιόνια οδό.

Η Αιτωλοακαρνανία είναι ένας αγροτικός και κτηνοτροφικός νομός. Λέμε ότι πρέπει να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα. Έχουμε όμως έργα υποδομής; Η αγροτική μας οδοποιία είναι αυτή που πρέπει; Δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για την διευκόλυνση των παραγωγών μας; Πως θα ανασυντάξουμε τον πρωτογενή τομέα αν δεν σκύψουμε πάνω στα πραγματικά προβλήματα.

Ζητάμε την δημιουργία Επιχειρηματικού πάρκου. Τόσο μεγάλο πρόβλημα είναι η παραχώρηση δημόσιας γης προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες; Πως περιμένουμε να έρθει η ανάπτυξη;

Τα έργα δεν πρέπει να έχουν χρώμα. Ανήκουν στους πολίτες και γι αυτούς γίνονται. Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεργαζόμαστε μεταξύ μας προς όφελος των πολιτών.  Εγώ ήμουν αντιπολίτευση στον κ. Κατσιφάρα στην Περιφέρεια. Όμως μαζί πήγαμε στα υπουργεία και διεκδικήσαμε για το τόπο μας. Έτσι πρέπει να λειτουργεί η Αυτοδιοίκηση. Έτσι θα πρέπει να λειτουργεί συνολικά ο τόπος. Όταν θέτουμε στόχους θα πρέπει να τους κυνηγάμε όλοι μαζί.

Πρέπει ακόμη να αναδείξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά. Έχουμε πέντε αρχαία θέατρα. Ας εκμεταλλευτούμε επιτέλους τον πλούτο μας. Οι αποθήκες Παπαπέτρου έχουν αγοραστεί από το υπ. Πολιτισμού και δεν ακούγεται τίποτα για την αξιοποίησή τους. Επιτέλους ας δώσουν περισσότερες αρμοδιότητες στην τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση γιατί μπορούμε να προχωρήσουμε τις διαδικασίες. Καταφέρνουμε και υλοποιούμε σημαντικά προγράμματα. Τρανταχτό παράδειγμα η ΒΑΑ. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Το Αγρίνιο είναι  ο πρώτος δήμος στην Χώρα που ενέταξε έργο της ΒΑΑ και είμαστε υπερήφανοι γι αυτό. Ήδη δημοπρατήθηκε η ΝΑ είσοδος της πόλης ύψους 4.800.000. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και προχωρούμε δημιουργικά μακριά από αντιπαραθέσεις αν θέλουμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της επόμενης ημέρας».