Σημεία συνέντευξης του Γιώργου Βαρεμένου, τομεάρχη Υποδομών – Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, στην εκπομπή «Απευθείας» της Ε.Ρ.Τ.

Περιμένουμε από την κυβέρνηση να πληροφορήσει τον ελληνικό λαό, σε ποιες διπλωματικές χειρονομίες προέβη προκειμένου να επιβληθούν στην Τουρκία κυρώσεις, ακόμη και σε άτομα ή εταιρείες που εμπλέκονται σε έκνομες ενέργειες. Αυτό τόνισε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Γιώργος Βαρεμένος, μιλώντας στην εκπομπή «Απευθείας» στην ΕΡΤ1, προσθέτοντας: «Δεν είμαι μακριά από την εκτίμηση του κ. Στυλιανίδη για την επικινδυνότητα της κατάστασης, αλλά πρέπει να πω ότι η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε από τις εξελίξεις και τώρα τρέχει στο κατόπι τους. Αυτό ήταν αποτέλεσμα της αφελούς προσέγγισης των δεδομένων από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη. 

Έστω και αργά, που είναι καλύτερο από το ποτέ, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας, άφησε κατά μέρους το μασάζ προς την ακροδεξιά πτέρυγα της Ν.Δ., για το θέμα της ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών και κάλεσε σε πρόγευμα τους υπουργούς Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας, για την ενταξιακή τους πορεία προς την Ε.Ε. 

Η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει τα ιστορικά βήματα που έκανε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην περιοχή και να πάψει να χειρίζεται την εξωτερική πολιτική με όρους προπαγάνδας στο εσωτερικό. Η κατάσταση είναι σοβαρή και δεν επιδέχεται φθηνές επικοινωνιακές κινήσεις για εσωτερική κατανάλωση.»