Κ. Σπηλιόπουλος: Ο Απ. Κατσιφάρας συμπράττει με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη διάλυση του ΚΙΝ.ΑΛ.

Ανοιχτή επίθεση εξαπέλυσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Κώστας Σπηλιόπουλος, κατά του Απόστολου Κατσιφάρα, τον οποίο κατηγορεί για πλήρη εναγκαλισμό με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και για, εξ αντικειμένου σύμπραξή του, στην προσπάθεια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να διαλύσει το ΚΙΝ.ΑΛ.

Η πλήρης δήλωση του Κώστα Σπηλιόπουλου έχει ως εξής:

«Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης των υποψηφίων στον συνδυασμό του Απόστολου Κατσιφάρα προέκυψε πλήρης η εικόνα. Δεν πρόκειται για μια στήριξη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στον κ. Κατσιφάρα αλλά για τον πλήρη εναγκαλισμό τους. Εναγκαλισμός που εξηγεί και την απεμπόληση, εκ μέρους του απερχόμενου περιφερειάρχη βασικών συμφερόντων της Περιφέρειας.

Και στις τρεις ενότητες μετέχουν στο ψηφοδέλτιο στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πρώτης γραμμής (γραμματείς Νομαρχιακών Επιτροπών κ.α.)  και μάλιστα σε ικανό αριθμό. Ταυτόχρονα ο απερχόμενος περιφερειάρχης ικανοποιεί τους νέους του φίλους μιλώντας για τη «μεταμνημονιακή Περιφέρεια» υιοθετώντας εντελώς τη ρητορική και το κεντρικό αφήγημα της κυβέρνησης.

Την ίδια ακριβώς περίοδο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η κεντρική προσπάθεια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να αφομοιώσει, προσαρτήσει και διαλύσει το ΚΙΝ.ΑΛ. Το ΚΙΝ.ΑΛ. από την πλευρά του αντιστέκεται σθεναρά ενώ ο Απ. Κατσιφάρας συμπράττει με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο εγχείρημα διάλυσης του ΚΙΝ.ΑΛ.

Οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας έχουν εμπειρία και κρίση και θα αποκρούσουν αποφασιστικά την προσπάθεια των ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Κατσιφάρα για την άλωση και τη διάλυση της Δημοκρατικής παράταξης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, πολύ περισσότερο που το εγχείρημα αυτό περιλαμβάνει και σοβαρές εκπτώσεις στις απαιτήσεις και στις διεκδικήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».