Ξεκινά σε λίγη ώρα και επίσημα μία ανοιχτή συζήτηση για την επόμενη μέρα στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και στον δρόμο που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα. Ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να τονίσει την ανάγκη ομόνοιας και ομοψυχίας εντός του κόμματος ενώ παράλληλα θα ασκήσει και δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και συγκεκριμένα στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τις πρόσφατες συναντήσεις του στις Η.Π.Α.

Ήδη έχει ξεκινήσει η εγγραφή του νέου προγράμματος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. υπό τον Γιώργο Σταθάκη και το οποίο θα αποτελέσει οδηγό για την επιστροφή δυσαρεστημένων ψηφοφόρων στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Ωστόσο, τα ερωτήματα και οι στόχοι για το μεγαλεπήβολο σχέδιο μετεξέλιξης είναι πολλοί. Βουλευτές και στελέχη της Κουμουνδούρου σχεδόν φωναχτά αναρωτιούνται ποιο δρόμο θα πάρει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Θα παραμείνει ένα κόμμα της Αριστεράς το οποίο θα εντάξει και πολλά στοιχεία της Οικολογίας ή θα προχωρήσει σε διεύρυνση με μαζικές μεταγραφές στελεχών που θα αλλοιώσει την φυσιογνωμία του;

Εδώ και περίπου δύο μήνες, και συγκεκριμένα λίγο μετά τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, «κομματικοί» κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ενώ «προεδρικοί» θεωρούν πως στο κέντρο υπάρχει κομματικός χώρος που χρειάζεται αναπλήρωση μετά την ραγδαία πτώση του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

 

Νέα μέλη

Η επόμενη μέρα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχει ένα μεγάλο στόχο. Αυτός είναι οι μαζικές εγγραφές νέων μελών. Όπως ήδη έχει αποφασιστεί δεν θα χρειάζεται μία απλή ηλεκτρονική εγγραφή αλλά το κόμμα θα «απαιτεί» την παρουσία των νέων μελών στις κομματικές οργανώσεις.
Ο στόχος για εγγραφή 150.000 νέων μελών, όπως είχε οριστεί από διάφορα στελέχη φαίνεται ανεκπλήρωτος ενώ ο πήχης το τελευταίο διάστημα έχει υποχωρήσει κατά πολύ.

 

Τσίπρας από την βάση

Κομματικοί επιθυμούν την εκλογή του Τσίπρα από το συνέδριο το οποίο προσδιορίζεται για τις αρχές του 2020. Ωστόσο, φαίνεται πως ξαναμπαίνει στην κουβέντα εκλογή του από την βάση. Σύμφωνα με πληροφορίες, και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο ωστόσο, για να συμβεί κάτι τέτοιο θα χρειαστεί αλλαγή καταστατικού.

Σιάρκος Μάκης – dikaiologitika.gr