Νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας αναδείχθηκε ο μέχρι πρότινος Αντιδήμαρχος Οικονομικών Θωμάς Κοτρωνιάς. Μετά από ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε ο κ.Κοτρωνιάς σε σύνολο 23 ψηφοδελτίων έλαβε 18 υπέρ, ενώ υπήρξαν 4 λευκά και 1 άκυρο.

Ο κ.Κοτρωνιάς, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να διατηρήσει τη θέση του Προέδρου της ΔΕΥΑΝ, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να γνωστοποιηθούν επισήμως την ερχόμενη εβδομάδα από το Δήμαρχο Ναυπακτίας Παναγιώτη Λουκόπουλο.

Ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας γεννήθηκε στην Αναβρυτή Ναυπακτίας την 1η Ιανουαρίου 1957. Τελείωσε το 1ο Λύκειο Πατρών, εισήχθη στην σχολή Ικάρων το 1974 και αποφοίτησε το 1978. Υπηρέτησε την Πολεμική Αεροπορία ως αξιωματικός ιπτάμενος σε επιτελικές και διοικητικές θέσεις. Υπήρξε στέλεχος του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης από το 1997 έως το 2000, έτος κατά το οποίο ανέλαβε υπεύθυνος για θέματα διαχείρισης αεροσκαφών πυρόσβεσης στο αρμόδιο Διυπουργικό Συντονιστικό Όργανο έως το 2004. Δοκίμως τερμάτισε την καριέρα του στην Πολεμική Αεροπορία τον Ιούλιο του 2005 με τον βαθμό του Ταξιάρχου.
Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εισήλθε στις Δημοτικές Εκλογές του 2006 κατά τις οποίες εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και Δήμαρχος του Δήμου Αποδοτίας. Το 2010 εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος Ναυπακτίας και επανεξελέγη το 2014.
Είναι παντρεμένος με τη Νικολίτσα Αναστασοπούλου Δημόσιο Υπάλληλο και έχει δύο κόρες τη Ζωή απόφοιτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και την Μαρία φοιτήτρια Πολυτεχνείου Κρήτης.

npress.gr