Αγρότες από την Κρήτη πήραν στο κυνήγι περιπολικά και ΜΑΤ

 

 

Απίστευτες σκηνές εκτιλύχτηκαν πριν λίγο στο κέντρο της Αθήνας με τους αγρότες να παίρνουν στο κυνήγι ΜΑΤ και περιπολικά στο κέντρο της Αθήνας, ξεφτιλίζοντας το κράτος.

Οι αγρότες από την Κρήτη είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όταν έμαθαν ότι στην πλατεία Καραϊσκάκη η αστυνομία εμποδίζει να συνεχίσει την πορεία του ένα αγροτικό αυτοκίνητο φορτωμένο με αγροτικά προϊόντα.

Ομάδα αγροτών έφυγε από το υπουργείο και κατευθύνθηκε στην πλατεία Καραισκάκη όπου πραγματικά εκτυλίχτηκαν πρωτόγνωρες σκηνές με αγρότες να παίρνουν στο κυνήγι άνδρες των ΜΑΤ οι οποίοι έτρεχαν να κρυφτούν, αλλά και περιπολικά!

«Μας υποδέχτηκαν σαν να είμαστε τραμπούκοι, εμείς ήρθαμε να διαδηλώσουμε ειρηνικά», καταγγέλλουν οι Κρητικοί

 

Σημειώνεται ότι Κρητικοί αγρότες αμέσως μόλις έφθασαν στον Πειραιά κατευθύνθηκαν με τον Ηλεκτρικό στο κέντρο της Αθήνας  και από εκεί με τα πόδια στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ολοι μαζί, έχοντας σχηματίσει με τις γκλίτσες αλυσίδα φωνάζοντας «Αγρότη, πολέμα σου πίνουνε το αίμα» κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο και ζήτησαν να τους επιτραπεί να φθάσουν ως την είσοδο προκειμένου να σταθούν εκεί και να διαδηλώσουν για δύο ώρες, ενώ αντιπροσωπεία τους να μπορέσει να συναντηθεί με τον υπουργό.

Η ΕΛ.ΑΣ., όμως από πολύ νωρίς, με κλούβες και ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ είχε περικυκλώσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κάνοντάς το να θυμίζει φρούριο με αποτέλεσμα καθώς τους βρήκαν μπροστά τους οι αγρότες να δημιουργηθεί μικροένταση.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου δεν θα πάει σήμερα στο υπουργείο, καθώς όπως αναφέρουν συνεργάτες του έχει υποχρεώσεις στη Βουλή.  Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στα μέσα Ιανουαρίου υποχρεώθηκε να μείνει για πάνω από 12 ώρες σε κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης στην Κομοτηνή, καθώς των πολιορκούσαν περισσότεροι από 2.000 αγρότες.

 

http://www.iefimerida.gr/