Καλλιακμάνης και Τίγκας για οπαδική βία: Η ΕΛ.ΑΣ. να ασχολείται με την προστασία του Πολίτη – Μεγαλύτερη ευθύνη στις ΠΑΕ

«Ένας συνάδελφος κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του. Η κατάσταση του είναι πολύ κρίσιμη. Είναι συνάδελφος όλων μας.Το πιο βασικό επιχείρημα γιατί δεν πρέπει η αστυνομία να είναι στα γήπεδα είναι το εξής: Ότι θα πρέπει η Ελληνική Αστυνομία να ασχολείται με την προστασία του πολίτη, να ασχολείται με τις κλοπές, τις διαρρήξεις, να ασχολείται με την ενδοοικογενειακή βία, με την παραβατικότητα των ανηλίκων, με τον πολίτη που καθημερινά αντιμετωπίζει προβλήματα» είπε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, εκπρόσωπος των αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, αναφορικά με το σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού με ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο “Μελίνα Μερκούρη” στο Ρέντη.

«Φυσικά θα πρέπει οι ΠΑΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να βάλουν κάμερες μέσα στο γήπεδο, όπως οφείλουν. Κι αν η βία και η επιθετικότητα μεταφερθεί αλλού, αναλαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία, όπως οφείλει».

Από την πλευρά του ο Παντελής Τίγκας, αστυνομικός διευθυντής ε.α., τόνισε ότι «ποτέ δεν παίρνουμε τα μέτρα αυτά που είναι απαραίτητα για να λύσουν το πρόβλημα. Είναι επιδερμικά, τα βλέπουμε επιφανειακά και προφανώς δεν έχουν αποτέλεσμα».

«Μπορούμε να κάνουμε ακριβώς αυτό που γίνεται στο εξωτερικό. Μεγαλύτερη ευθύνη, αν όχι αποκλειστική ευθύνη των ΠΑΕ, όσον αφορά την ασφάλεια στα γήπεδα, με την επάνδρωση τους με ιδιωτική ασφάλεια και η αστυνομία να έχει τον ρόλο του επιτηρητή όπως είναι και στο εξωτερικό ή να επεμβαίνει αν τα πράγματα ξεφύγουν» κατέληξε.

Πηγή: ΕΡΤ | Συνδέσεις