Αγρίνιο: Aνελέητο σφυροκόπημα κατά της προηγούμενης δημοτικής αρχής,για τα οικονομικά

Εμφάνιση IMG_8297.JPG

 

Σ ένα ανελέητο σφυροκόπημα κατά της προηγούμενης δημοτικής αρχής μετετράπη η αποψινή ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου με θέμα τον απολογισμό εσόδων και εξόδων του οικονομικού έτους 2014 η οποία σημαδεύτηκε από την απουσία του πρώην δημάρχου Παύλου Μοσχολιού,προς την θητεία του οποίου ακούστηκαν βαρείς χαρακτηρισμοί από την πλευρά του δημάρχου Γ.Παπαναστασίου όπως :” το πάρτι τέλειωσε ” και “τέλειωσαν τα έργα προς όφελος των ημετέρων με δανεικά”.

Μάλιστα ο κ.Παπαναστασίου επανέφερε στην επικαιρότητα το ζήτημα των αναθέσεων έργων σε κατόχους μηχανημάτων χωρίς την παραμικρή έγκριση των αρμοδίων υπηρεσιών ,παρά μόνο με προφορική εντολή του πρώην αντιδημάρχου κ.Βλάση Σφυρή για τον οποίο αφού ο δήμαρχος τον κατανόμασε διερωτήθη για το τι θα πεί ο κ.Σφυρής στη δικαιοσύνη , στην οποία προσέφυγαν για να διεκδικήσουν τα χρήματα τους οι εργολάβοι.

Η συζήτηση ξεκίνησε με τον αρμόδιο επί των οικονομικών αντιδήμαρχο κ.Γκούντα , να παρουσιάζει στο πλαίσιο της εισηγήσής του τα στοιχεία του ισολογισμού και να επισημαίνει την αύξηση του ταμειακών διαθέσιμων του δήμου Αγρινίου σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά  ,παρά το γεγονός ότι στον Δήμο Αγρινίου δεν ήρθε το 2015 ούτε ενα ευρώ από τα 2 εκατ. που ήταν προϋπολογισμένα να έρθουν από την κυβέρνηση ,από τα οφειλόμενα στον Δήμο.

Όπως υποστηρίχθηκε από την πλευρά της πλειοψηφείας ο Δήμος Αγρινίου είναι υποθηκευμένος με δανεισμό της τάξεως των 20 εκ.ευρώ και πλέον και προωθείται δάνειο για την ευνοϊκότερη ρύθμιση του χρέους με μειωμένο τόκο και μεγαλύτερο χρόνο αποπληρωμής .
Πάντως πέρα από τα νούμερα που θα τα παρουσιάσει το Αgriniotimes .gr αναλυτικά εντύπωση προκάλεσε η ψήφιση από την παράταξη του κ.Μοσχολιού της εισήγησης του κ.Γκούντα που ουσιαστικά και πολιτικά επιβεβαίωσαν με την ψήφο τους την ρητορική της παρούσας δημοτικής αρχής.

Απών από τη συνεδρίαση ήταν και ο κ.Τραπεζιώτης ,ο αρχηγός της δεύτερης μεγαλύτερης παράταξης της αντιπολίτευσης και ουσιαστικά δεν υπήρξε τοποθέτηση μιας και ο κ.Καμμένος ,κατά δήλωσή του,εμφανίστηκε ανέτοιμος .
Από την παράταξη του κ.Μοσχολιού τον λόγο πήρε ο δημ.σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος κ.Νίκος Θεοδωρόπουλος ο οποίος υπεραμύνθηκε της οικονομικής πολιτικής της προηγούμενης δημοτικής αρχής .
Από τη μεριά του ο. κ. Παπανικολάου ,επικεφαλής της Λ.Α .Σ υποστήριξε ότι αυτή η αυτοδιοίκηση που αποτελεί το μακρύ χέρι της κεντρική εξουσίας δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες του λαού, ενώ ο κ. Μερμίγκης από το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ζήτησε την απόδοση ακόμη και ποινικών ευθυνών όλων εκείνων που κακοδιαχειρίστηκαν τον δήμο.