Γάζα: Το Ισραήλ συνέχισε τους βομβαρδισμούς και την Πρωτοχρονιά – Απάντηση με ρουκέτες από τη Χαμάς

Ο ουρανός της Γάζας φωτίστηκε και τις πρώτες ώρες του νέου έτους, αλλά όχι από πυροτεχνήματα. Οι βόμβες δεν σταμάτησαν ούτε την Πρωτοχρονιά, με αποτέλεσμα 100 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους στον θύλακα. Παράλληλα, ρουκέτες της Χαμάς εκτοξεύονταν προς το Τελ Αβίβ δοκιμάζοντας την αεράμυνα της χώρας. Αυτό, ωστόσο, δεν πτόησε τους Ισραηλινούς που γιόρτασαν την Πρωτοχρονιά με ξέφρενα πάρτι εν μέσω πολέμου.

Ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και την οργάνωση Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας θα συνεχισθεί καθ’ όλη την διάρκεια του 2024, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού

Στους καταυλισμούς της Ράφα, δεν έχουν λόγο να γιορτάζουν για το νέο έτος. « Δεν νιώθουμε ότι άλλαξε η χρονιά γιατί ζούμε μέσα στον πόνο. Όλες οι μέρες είναι ίδιες» λέει Παλαιστίνιος.

«Εχασα το γιο μου, τον γαμπρό μου και πολλούς άλλους κοντινούς μου ανθρώπους. Πώς να υποδεχτώ το νέο έτος; Η ευχή μου για το 2024 είναι να επισκεφτώ τους τάφους τους» λέει χαροκαμένη γυναίκα.

«Τους 22.000 αγγίζουν οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου»

Οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 21.978 ανθρώπους από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Το τελευταίο 24ωρο156 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 246 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το υπουργείο. Από την αρχή του πολέμου οι τραυματίες ανέρχονται σε 57.697.

Ισραήλ – Τελ Αβίβ: «Είμαστε σε πόλεμο αλλά θέλουμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας»

Στο Ισραήλ και στο Τελ Αβίβ, το κλίμα είναι διαφορετικό από τη Γάζα. Στα μπαρ τα συνθήματα στα πανώ ζητούν την επιστροφή των ομήρων, όμως ο κόσμος νιώθει την ανάγκη να διασκεδάσει.

«Είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα γιατί η χώρα μας είναι σε πόλεμο όμως εμείς, που δεν είμαστε στην πρώτη γραμμή, νιώθουμε την ανάγκη να συνεχίσουμε τη ζωή μας» λέει νεαρός Ισραηλινός.

Είχε μόλις προηγηθεί μπαράζ ρουκετών από τη Χαμάς κατά του Τελ Αβίβ «σε απάντηση στη σφαγή του λαού της» όπως τόνισε. Σε μια ένδειξη ότι πιθανόν να μην αργεί η επόμενη φάση του πολέμου, των στοχευμένων χτυπημάτων, ο ισραηλινός στρατός καλεί κάποιους εφέδρους να επιστρέψουν στα σπίτια τουςμ

Παράλληλα, ο υπουργός Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, ο ακροδεξιός Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, τάχθηκε με την σειρά του σήμερα (1/1) υπέρ της επιστροφής των εβραίων εποίκων στην Λωρίδα της Γάζας και «ενθάρρυνε» τον παλαιστινιακό πληθυσμό να μεταναστεύσει, μία ημέρα αφού παρόμοιες δηλώσεις έκανε το έτερο ακροδεξιό μέλος της κυβέρνησης Νετανιάχου, ο υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριχ.

Πηγή: ertnews.gr