1ο Δημ. Σχολείο Αγίου Κων/νου Αγρινίου: Αφιέρωμα στην εορτή της πολεμικής Αεροπορίας (Photos)

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου εκπαιδευτικών και του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κων/νου, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική δράση αφιερωμένη στην Πολεμική Αεροπορία, με αφορμή τον εορτασμό των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Υπεύθυνος εκπ/κός για την όλη εκπ/κή δράση ήταν ο συνάδελφος Θεμιστοκλής Βρανάς, που σε συνεργασία με τον Σύλλογο εκπ/κών , δημιούργησαν έκθεση σχετική με την πολεμική Αεροπορία, μεταφέροντας στο χώρο του σχολείου και σε συγκεκριμένο ανοιχτό χώρο, αντικείμενα που έχουν άμεση σχέση με την πολεμική Αεροπορία. 

Συγκεκριμένα οι μαθητές του Σχολείου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά, στολή Ικάρου , αεροναυτιλιακό χάρτη, μνημόνιο ενεργειών χειριστού, κάσκες πιλότων, από το 1950 μέχρι σήμερα, το εκτινασσόμενο κάθισμα παλαιού αεροσκάφους, με  τον εξοπλισμό του πιλότου,(αλεξίπτωτο και πακέτο επιβίωσης), την στολή πτήσης του πιλότου, καθώς επίσης και ανοικτό αλεξίπτωτο πιλότου.

Στο χώρο υπήρχαν φωτογραφίες από  αεροσκάφη της πολεμικής μας Αεροπορίας, αλλά και συναρμολογούμενα μοντέλα των αεροσκαφών, που μας έφερε στο σχολείο για τις ανάγκες της έκθεσης ο κ. Σιόλος Δημήτρης, – δικές του κατασκευές –  και πραγματικά τον ευχαριστούμε θερμά, γι’  αυτή του την προσφορά.

Οι μαθητές μας, καθ’ όλη την λειτουργία του Σχολείου, την Παρασκευή 6/11/20 , πέρασαν με τους δασκάλους τους κατά τμήμα και σε διαφορετική χρονική στιγμή και ξεναγήθηκαν στο χώρο από τον υπεύθυνο συνάδελφο. Συζήτησαν μαζί του για όλες  τις απορίες και τους προβληματισμούς που τους γεννήθηκαν και με πολύ ενθουσιασμό ευχαρίστησαν τον συνάδελφο για τις πολύτιμες γνώσεις που αποκόμισαν. 

Κλείνοντας θα ήταν παράλειψη αν δεν ευχαριστούσαμε όλους εκείνους που αφανώς βοήθησαν για να γίνει όλη αυτή η εκπ/κή δράση στο σχολείο μας, αλλά κυρίως τον πατέρα δύο μαθητριών του σχολείου μας, εν ενεργεία πιλότου της πολεμικής μας Αεροπορίας, για την όλη προσφορά του τόσο των αντικειμένων που έφερε από την προσωπική του συλλογή, όσο και την ηθική συμπαράσταση και την αγάπη του σε μας και στο έργο μας. 

Ευχόμαστε σ’ αυτόν και σε όλους τους πιλότους μας, δύναμη,  υγεία και οι Αρχάγγελοι να τους σκεπάζουν πάντα σε κάθε πτήση που κάνουν για μας και την πατρίδα μας.

Εκ μέρους των εκπ/κών

του Σχολείου

Ο Διευθυντής

Παντελής Καντάνης