Το 5ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ στην Κροατία (Photos)

Το 5ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ στην Κροατία

Δύο εκπαιδευτικές επισκέψεις πραγματοποίησε το 5ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου στην Κροατία στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Erasmus+ από τις 26 Μαρτίου έως και την 1η Απριλίου.

Την εβδομάδα 26 Μαρτίου έως 1 Απριλίου, ταξίδεψε στο Valpovo Κροατίας ομάδα 2 καθηγητών και 4 μαθητριών στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+ «Meeting of Technology and Cultural Heritage» με κωδικό 2020-1-PL01-KA229-081888_2.

Κατά την πρώτη μέρα η αποστολή διέμεινε στο Ζάγκρεμπ, ξεναγήθηκε στην παλιά πόλη και επισκέφθηκε το Μουσείο Nikola Tesla.

Πιο συγκεκριμένα:

Από τη Δευτέρα 26/3 έως και το Σάββατο 1/4/2023, το 5ο ΓΕ.Λ. Αγρινίου συμμετείχε σε πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+ εκπαιδευτικών και μαθητών που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Daruvar της Κροατίας με τίτλο ‘Power of Digitalization of Climate Change’.

Έλαβαν μέρος τέσσερις(4) εκ/κοί από το 5ο ΓΕ.Λ. Αγρινίου, οι οποίοι συμμετείχαν σε επιμορφωτικές δράσεις μαζί με τους εταίρους τους από την Ιταλία, τη Κροατία, την Πολωνία, την Αυστρία, τη Γαλλία και την Τουρκία με στόχο να οργανώσουν τις δράσεις της επόμενης κινητικότητας του προγράμματος στην οποία θα συμμετέχουν και μαθητές από τις παραπάνω χώρες.

Οι δράσεις, οργανωμένες από τους Κροάτες εταίρους, περιλάμβαναν επίσκεψη και ξενάγηση στο ‘Technical school of Daruvar’, όπου παρακολούθησαν παρουσίαση με θέμα τη Ρομποτική από τους μαθητές του Σχολείου (οι οποίοι κέρδισαν τη 2η και την 3η θέση στο διεθνή διαγωνισμό Ρομποτικής που διεξήχθη το 2023 στην Τσεχία). Κατόπιν έγινε παρουσίαση των προγραμμάτων των εταίρων από την Κροατία, της ΜΚΟ ‘Voice of Impress’,η οποία δραστηριοποιείται και στον τομέα της τεχνικής εκπαίδευσης. Η παρουσίαση έγινε από τους εθελοντές της ‘The European Solidarity Corps’(ESD) , μιας ομάδας στην οποία συμμετέχουν εθελοντικά νέοι από 18-30 ετών από διάφορες χώρες και αποτελούν συνεργάτες της παραπάνω ΜΚΟ.

Οι εταίροι του προγράμματος επισκέφθηκαν επίσης το ‘Elementary School of Bjelovar’,στο οποίο λειτουργεί από τους εκεί εκ/κούς οργανωμένο κέντρο εκπαίδευσης STEM και επιμορφώθηκαν στη χρήση εκ/κών προγραμμάτων Scratch και στην εφαρμογή τους στη σχολική τάξη. Παρακολούθησαν επίσης εργαστήρια σχετικά με τους στόχους ανάπτυξης της βιωσιμότητας(sustainability)και ενημερώθηκαν για τις δράσεις των SDG(Sustainable Development) Ambassadors, μιας ομάδας που αναπτύσσει προγράμματα και δράσεις για τη βιωσιμότητα καθώς και εκπαιδευτικά εργαστήρια σε θέματα βιωσιμότητας.

Οι εταίροι επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο διάσημο ‘Technical Museum NIKOLA TESLA’ στο Zagreb και συμμετείχαν επίσης σε workshop με θέμα ‘Technology and New Generations’. Τέλος, διευκρίνισαν τις δράσεις που πρέπει να ετοιμάσουν μαζί με τους μαθητές τους (παρουσίαση, με τη χρήση ψηφιακών μέσων , ενός οικοσυστήματος της περιοχής τους που έχει πληγεί από την κλιματική αλλαγή και πρόταση λύσεων του προβλήματος) και όρισαν την επόμενη συνάντησή τους στην πόλη Burdur της Τουρκίας τον προσεχή Μάιο.

 

Διαβάστε επίσης: Υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου ο Νίκος Γκρίζης