Στα 68 ευρώ η τιμή του πρώτου ηλεκτρονικού προφυλακτικού

Ταχύτητα, διάρκεια, ώσεις, θερμίδες, αλλά και άμεσο έλεγχο για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα κάνει το πρώτο έξυπνο προφυλακτικό που κυκλοφόρησε από βρετανική εταιρεία. 

Το i.Con είναι ένας έξυπνος δακτύλιος που τοποθετείται περιμετρικά του προφυλακτικού στη βάση του πέους και καταγράφει όλες τις παραμέτρους του σεξ.

Ο δακτύλιος διαθέτει ειδικούς αισθητήρες οι οποίοι καταγράφουν τη διάρκεια του σεξ, τις καύσεις των θερμίδων, τον αριθμό και την ταχύτητα των ώσεων, όπως επίσης και τις στάσεις που χρησιμοποιεί ο άνδρας ανά εβδομάδα, μήνα ή χρόνο. Άλλες πληροφορίες που παρέχει είναι η συχνότητα των ερωτικών επαφών, η διάμετρος του πέους και η θερμοκρασία του δέρματος.

Τα αποτελέσματα φορτώνονται ασύρματα με Bluetooth και σε ειδικό λογισμικό στο κινητό ή τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ο χρήστης έχει τα αποτελέσματα ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα και μπορεί να τα αποστείλει σε όποιον μπορεί να ενδιαφέρετε. «Η καταγραφή στο app γίνεται ανώνυμα, αλλά οι χρήστες θα έχουν αν θέλουν την επιλογή να κοινοποιούν τα πρόσφατα στοιχεία τους σε άλλα άτομα, διευκρίνισε η εταιρεία British Condoms».

Μόλις ολοκληρωθεί το download, το i.Con διαγράφει αυτομάτως τα στοιχεία από τη μνήμη του, ώστε να είναι έτοιμο για την επόμενη χρήση.

Φορτίζει με θύρα USB σε 1 ώρα και παρέχει αρκετή ενέργεια ώστε να λειτουργεί για 6 ώρες.

Γιάννης Δεβετζόγλου – reader.gr